Mainos

Venäläisen ydinvoimalan läheisyydessä räjähtänyt

Räjähdys tapahtui eilen kolmen kilometrin päässä Sosnovyi Borin ydinvoimalasta. Tilanteesta ei ole aiheutunut säteilyvaaraa. Greenpeacen mukaan yritys on käsitellyt radioaktiivista materiaalia usean vuoden ajan ilman lupaa.

Yksi ihminen on kuollut ja kaksi loukkaantunut lähellä Sosnovyi Borin ydinvoimalaa tapahtuneessa räjähdyksessä eilen. Alueen kaikki säteilyarvot ovat kuitenkin viranomaisten mukaan normaaleja, kertovat venäläiset tiedotusvälineet.

Venäjän atomienergiaviraston apulaisjohtajan mukaan onnettomuus tapahtui yksityisen yrityksen metallisulatossa Ekomet-S:n tiloissa ydinvoimalan vieressä sijaitsevalla teollisuusalueella. Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan yritys on käsitellyt radioaktiivista materiaalia vailla voimassa olevia lupia ja ilman viranomaisten teettämää ympäristöarviointia jo usean vuoden ajan.

Suomen Säteilyturvakeskus oli yhteydessä Sosnovyi Borin ydinvoimalaan räjähdyksen takia. Ydinvoimalasta vahvistettiin, ettei räjähdys koskenut sitä. STUKin mukaan säteilytaso on myös Suomessa normaali.

Sosnovyi Borin kakkosreaktori on ollut suljettuna heinäkuusta saakka korjaustöiden vuoksi.

Sosnovyi Bor sijaitsee Pietarin länsipuolella. Voimalan vanhimmat reaktorit on otettu käyttöön 1973 ja 1975. Kolmos- ja nelosreaktorit valmistuivat 1979 ja 1981.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 16.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.