Venäläiseltä ME-mieheltä erikoinen Vladimir Putin -kommentti

Venäläinen pikaluistelija Pavel Kulizhnikov ei ole innostunut kilpailemisesta kansainvälisillä näyttämöillä ilman Venäjän maatunnuksia. ME-miehen päätöstä voisi horjuttaa vain Vladimir Putin.

500 ja 1 000 metrin maailmanennätyksiä hallussaan pitävä venäläinen pikaluistelija Pavel Kulizhnikov ei aio osallistua kansainvälisiin kilpailuihin neutraalina urheilijana. Venäläisen Match TV:n haastattelema urheilija sanoo kisaavansa vain Venäjän lipun alla.

Venäläiset ja valkovenäläiset luistelijat eivät tällä hetkellä saa osallistua kansainvälisiin kilpailuihin. Maiden urheilijat suljettiin ulos sen jälkeen, kun Venäjä aloitti helmikuussa 2022 Valko-Venäjän tukemana hyökkäyksensä Ukrainassa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK totesi keväällä, että lajiliitot voisivat sallia venäläisten ja valkovenäläisten urheilurheilijoiden paluun kilpakentille neutraaleina urheilijoina ilman maatunnuksia. Osassa lajeista KOK:n näkemystä on noudatettu, mutta Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n valtuusto päätti kesäkuussa pitää osallistumiskiellon voimassa.

ISU:n valtuusto kokoontuu jälleen 6.–8. lokakuuta, mutta Kulizhnikov ei odota tapaamisesta venäläisten vapauttamista puoltavia päätöksiä.

– He eivät ratkaise mitään siellä. Me kaikki näemme selvästi mitä maailmassa tapahtuu ja minkälaisia Venäjän vastaisia ajatuksia on, luistelija sanoo venäläiselle Match TV:lle.

Vaikka ISU sallisi venäläisten osallistumisen, ei urallaan kahdeksan MM-kultamitalia voittanut Kulizhnikov ole kiinnostunut kilpailemaan neutraalina urheilijana.

– En. Urheilen ainoastaan Venäjän lipun alla, Kulizhnikov linjaa.

– Ainoastaan, jos itse Vladimir Putin sanoo, että meidän pitää mennä. Muussa tapauksessa en.

Lue myös:

    Uusimmat