Venäläinen olympiavoittaja käärmeissään: "Tyhmä ja epäoikeudenmukainen" – lajiliitto ei anna armoa

Kansainvälinen luisteluliitto ISU pitää yhä venäläiset ja valkovenäläiset luistelijat poissa kansainvälisistä kisoistaan.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallitus siirsi kuluvan vuoden maaliskuussa vastuuta venäläisten ja valkovenäläisten kilpailuoikeuksista kansainvälisille lajiliitoille. Viikonloppuna KOK:n linjauksista keskustellut ISU:n hallitus päätti lajiensa osalta jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän pannaa, joka asetettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– ISU tuomitsee yhä voimakkaimmin mahdollisin sanoin Venäjän hyökkäyksen, liitto tiedotti.

Varsinkin taitoluistelussa varsinaisena mahtimaana kansainvälisissä kisoissa toimineella Venäjällä oltiin hienoisen toiveikkaita pannan päättymisestä, kertoi Inside the Games -sivusto.

– ISU menettää rahaa, se on selvä. Ilman meitä kisoista tulee vähemmän kiinnostavia, etenkin naisissa ja pareissa. Toivomme ja odotamme, että luistelijamme palaavat kansainvälisiin kisoihin, totesi muun muassa olympiavoittaja Natalja Bestemjanova uutistoimisto Tassille ennen ISU:n päätöstä jatkaa kieltoa.

Bestemjanovan tavoin aikoinaan jäätanssin olympiakultaa voittanut Tatjana Navka tuhahti päätöksen tultua sitä "tyhmäksi ja epäoikeudenmukaiseksi". Navka on naimisissa Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin kanssa.

– Jälleen näytetään, että urheilua käytetään omien tavoitteiden saavuttamiseen. Toivoimme, että järki voittaa. Mutta ei, Navka kommentoi Sport-Ekspressille Inside the Gamesin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat