Venäläinen urheilupomo esitti järkyttävän tappouhkauksen

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton venäläispomo laukoi pöyristyttäviä kommentteja Brasiliassa järjestetyssä konferenssissa.

IBA:n puheenjohtajana toimiva Umar Kremlev hyökkäsi puheissaan useiden kansainvälisen olympiakomitean KOK:n nykyisten ja entisten jäsenten kimppuun viime torstaina, kertoo Inside the Games.

Kremlev sanoi muun muassa, että KOK:n entinen jäsen ja IBA:n entinen puheenjohtaja Ching-Kuo Wu on rikollinen, joka tappoi nyrkkeilyn ja hänet pitäisi ampua.

Entinen IBA-puheenjohtaja Wu erosi virastaan vuonna 2017. Syynä olivat talousepäselvyydet ja kirjanpidolliset väärinkäytökset.

Vladimir Putinin suosiosta nauttiva Kremlev syytti myös KOK:n puheenjohtajaa Thomas Bachia yhteistyöstä Wun kanssa nyrkkeilyn tuhoamiseksi.

Kremlev piti puheenvuoronsa sen jälkeen, kun KOK esitti viime viikolla, että IBA:lta poistetaan olympiastatus, mutta nyrkkeily jatkaisi kuitenkin olympialajina. 

KOK on omassa lausunnossaan tuominnut jyrkästi Kremlevin puheet. 

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto on ollut toistuvasti kohujen keskellä viime aikoina. Venäjä-mielinen liitto natisee perustuksistaan, kun Yhdysvaltojen organisoima kilpaileva lajiliitto World Boxing kasvattaa suosiotaan. 

World Boxingiin ovat liittyneet Yhdysvaltojen lisäksi jo esimerkiksi Ruotsi ja Saksa. Myös Suomi on ilmoittanut halustaan liittyä uuteen liittoon. 

Tämän vuoden MM-nyrkkeilyissä venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pääsivät kilpailemaan. 

Venäjän hyökkäyssodan tuominnut Suomen Nyrkkeilyliitto ja moni muu maa, muun muassa Ruotsi, Saksa, Britannia ja Yhdysvallat jäivät kisoista pois.

Lue myös:

    Uusimmat