Kansainvälinen nyrkkeilyliitto päästää venäläiset ja valkovenäläiset takaisin kehään – eivät usko, että politiikan pitäisi vaikuttaa urheiluun

2:21
Katso videolta: Nyrkkeily vaikeuksissa kansainvälisesti – myös Suomessa lajin suosio hiipumaan päin

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA päästää venäläiset ja valkovenäläiset nyrkkeilijät takaisin kehään. IBA tiedotti keskiviikkona kumonneen aiemman päätöksensä. 

Päätös tulee voimaan heti. IBA:n tiedotteen mukaan liitto ei usko, että politiikalla pitäisi olla mitään vaikutusta urheiluun. Tämän myötä kaikille urheilijoille tulisi antaa tasavertaiset olosuhteet. IBA aikoo pysyä poliittisesti neutraalina ja itsenäisenä.

IBA:n puheenjohtajana toimii venäläinen Umar Kremlev, joka tunnetaan lämpimistä väleistä Vladimir Putiniin. IBA oli aiemmin kieltänyt ukrainalaisurheilijoita käyttämästä maatunnuksia junioreiden EM-kisoissa. Tuo päätös pyörrettiin kuitenkin viime viikonloppuna. 

– IBA vaatii rauhaa ja pysyy rauhantekijänä kaikissa konflikteissa. IBA:lla on velvollisuus varmistaa urheilijoiden ja toimitsijoiden tasa-arvoinen kohtelu riippumatta kansallisuudesta tai asuinpaikasta, tiedotteessa sanottiin.

Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet saavat kilpailla oman lippunsa alla ja heidän kansallishymninsä soitetaan, mikäli he voittavat kultaisen mitalin. Päätöksen myötä myös venäläiset ja valkovenäläiset toimitsijat saavat palata kilpailuihin.

IBA on jo ollut pitkään Kansainvälisellä olympiakomitealla tarkassa syynissä. Nyrkkeily on jo pudotettu alustavasti vuoden 2028 olympiakisoista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja