Kansainvälisen lajiliiton pomolta härskiä kotiinpäin vetämistä: "On tullut aika sallia venäläisten ja valkovenäläisten osallistua"

2:21
Tulosruutu: Nyrkkeily vaikeuksissa kansainvälisesti – myös Suomessa lajin suosio hiipumaan päin

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA kielsi aiemmin ukrainalaisurheilijoita käyttämästä maatunnuksia junioreiden EM-kisoissa. Nyt liitto vaatii venäläispomonsa suulla venäläisiä ja valkovenäläisiä takaisin kansainvälisiin kehiin.

IBA ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että ukrainalaiset eivät saa osallistua Montesilvanossa käynnissä oleviin EM-kisoihin maansa tunnuksilla. Päätös on nyt kuitenkin tuoreessa tiedotteessa pyörretty.

Liiton tiedotteessa huomio kiinnittyy kuitenkin sen venäläismieliseen sävyyn. IBAn puheenjohtajana toimii venäläinen Umar Kremlev, jota tunnetaan lämpimistä väleistään presidentti Vladimir Putiniin. Miehet tapasivat viimeksi syyskuun alussa Moskovassa.

– Nyt on tullut aika sallia venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistua kaikkiin virallisiin urheilulajeihinsa ja edustaa maataan, Kremlev sanaili tiedotteessa.

Samassa yhteydessä liiton pomo lisää, että urheilu ja politiikka on pidettävä erossa toisistaan.

– Politiikka loppuu siihen, mistä urheilu alkaa. IBA suojelee jokaista nyrkkeilijää riippumatta heidän kotimaansa poliittisesta tilanteesta, Kremlev totesi.

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto on ollut KOK:n suurennuslasin alla jo pitkään. Laji on pudotettu jo alustavasti vuoden 2028 olympiakisoista. Putinin tukija Kremlev valittiin aivan hiljattain jatkokaudelle, ja tämä vaikeuttanee tilannetta entisestään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja