Mainos

Venäläinen media varoittelee "ortodoksien sodasta" – edessä mahdollisesti yksi ortodoksikirkon historian pahimmista kriiseistä

2:04

Venäläiset tiedotusvälineet varoittivat tiistaina, että ortodoksikirkolla on edessään yksi sen historian vakavimmista kriiseistä. Tällä viitattiin siihen, että Moskovan patriarkaatti katkaisi maanantaina suhteet Istanbulissa toimivaan Konstantinopolin patriarkaattiin.

Video: Joensuuhun on viime vuosina rakennettu ortodoksikeskittymää.

Konstantinopolin patriarkaatti päätti viime viikolla myöntää Ukrainan ortodoksikirkolle itsenäisen aseman. Ukrainan ortodoksikirkko on ollut yli 300 vuotta Moskovan patriarkaatin alainen.

Talouselämän lehti RBK on haastatellut venäläistä uskontoasioiden asiantuntijaa Roman Lunkinia. Hänen mukaansa Moskovan patriarkaatin päätös on luonut "kaksi taistelevaa ortodoksimaailmaa".

Kremlille lojaali Izvestija kirjoitti, että maanantai on ortodoksimaailman historiassa "yksi synkimmistä päivistä". Lehden pääkirjoituksessa sanotaan, että kahden patriarkaatin erimielisyys johtuu kahdesta mullistuksesta kristillisen kirkon historiassa: vuoden 1054 suuresta skismasta idän ja lännen kirkkojen välillä ja Martti Lutherin käynnistämästä reformaatiosta vuonna 1517.

Hallituksen lehti Rossijskaja Gazeta puolestaan pahoitteli, että venäläiset eivät voi enää rukoilla Athosvuorella Kreikassa. Konstantinopolin patriarkaatin alainen paikka on pyhiinvaeltajien ja turistien tärkeä matkakohde.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja