Venäläinen laulajalegenda Alla Pugatshova arvostelee sodan tukijoita kovin sanoin: "Orjia ja hännystelijöitä"

Suomalaistenkin tuntema venäläinen laulajatähti Alla Pugatshova ei säästele sanojaan arvostellessaan venäläisiä, jotka tukevat Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Alla Pugatshova on tänään ottanut kantaa saamaansa kritiikkiin hänen arvosteltuaan avoimesti sotaa ja sitä tukevia venäläisiä. Pugatshova ei tunnu olevan kritiikistä moksiskaan.

– Mikä onni, että minua vihaavat ne ihmiset, joita en ole muutenkaan koskaan voinut sietää, Pugatshova kirjoittaa Instagram-tilillään.

Pugatshovan mukaan hänen elämänsä ja laulajanuransa olisi turha, jos sitä kannattaisivat sotaa tukevat ihmiset.

– Kiristelkööt hampaitaan, Pugatshova kirjoittaa.

Lopuksi hän nimittää arvostelijoitaan orjiksi ja hännystelijöiksi. 

"Ulkomaiseksi agentiksi" omasta tahdostaan

Pugatshova toi sodanvastaisia mielipiteitään esiin julkisesti edellisen kerran viime kuussa, jolloin hän pyysi tulevansa lisätyksi Venäjän oikeusministeriön ylläpitämälle "ulkomaalaisten agenttien" listalle.

Pugatshovan pyyntö tuli pian sen jälkeen, kun hänen puolisonsa, tunnettu koomikko ja tv-tähti Maksim Galkin oli lisätty kyseiselle listalle. Instagramissa esitetyn pyynnön alle on kertynyt yli 120 000 kommenttia.

Pugatshova halusi pyynnöllään ilmaista tukensa puolisolleen, jota hän nimittää isänmaan todelliseksi ystäväksi. Pugatshova toivoo myös sananvapautta, rauhaa maailmaan, sekä "poikiemme kuoleman" loppumista.

Pugatshova ei ole kuitenkaan aina suhtautunut presidentti Vladimir Putiniin ja tämän hallintoon yhtä kriittisesti. Hän on aiemmin muun muassa kutsunut Putinia älykkääksi mieheksi ja kertonut äänestävänsä Putinia tukevaa Yhtenäinen Venäjä -puoluetta.

Suomalaistenkin tuntema

Alla Pugatshovan tunnetuin hitti 1980-luvulta Miljoona ruusua on myös monien suomalaisten hyvin tuntema. Suomeksi laulua on esittänyt muun muassa Katri Helena.

5:31
Alla Pugatshova lauloi Million alyh roz (Miljoona ruusua) "Toivotaan toivotaan" -ohjelmassa vuonna 1985. Katso video!

Moskovasta kotoisin oleva 73-vuotias Pugatshova on tehnyt kymmeniä vuosia kestäneen uran musiikin parissa. Hän nousi julkisuuteen jo 1970-luvulla. Musiikillisen uransa ohella Pugatshova on suunnittelut vaatteita, kenkiä ja parfyymin.

Pugatshovalla ja hänen 46-vuotiaalla puolisollaan Galkinilla on alakouluikäiset kaksoset. Pugatshovalla on myös aikuinen tytär Kristina Orbakaite, joka on äitinsä tavoin tunnettu laulaja ja viihdetaiteilija.

Mediatietojen mukaan Pugatshova muutti perheineen sodan alettua Israeliin. Hän on kuitenkin vieraillut Venäjällä tämän jälkeen ja osallistui myös neuvostojohtaja Mihail Gorbatshovin hautajaisiin syyskuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja