Venäläinen F1-kuski otti kohtalonsa raskaasti: "En voi uskoa"

Venäläisen Sergei Sirotkinin F1-ura jää tauolle ainakin toistaiseksi, kun Williams ilmoitti tehneensä sopimuksen ensi vuodesta Robert Kubican kanssa. Sirotkin myöntää ottaneensa uutisen raskaasti.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Sirotkinin taustavaikuttajana häärivä venäläismiljardööri Boris Rotenberg, jolla on myös Suomen kansalaisuus, ilmoitti, ettei Williamsin kilpailukykyyn ja kehitykseen oltu tyytyväisiä, ja siksi uutta sopimusta ei haluttu tehdä. Sirotkinille kerrottiin käänteestä viime viikolla.

– Tiimi ilmoitti minulle eilen, mitä tulisi tapahtumaan, mutta jo viime viikolla minulla oli muutamia tapaamisia SMP Racingin (Rotenbergin autourheiluorganisaatio) kanssa. Analysoimme, miten asiat etenisivät ja noiden tapaamisten jälkeen oli selvää, ettemme haluaisi osallistua enää.

Sirotkin ei peittelekään pettymystään.

– Viime viikolla tiesin, mitä tapahtuisi ja oli viikko aikaa valmistautua. En voinut kuitenkaan valmistautua. En edelleenkään voi uskoa, että näin kävi. Raskas hetki.


Williams oli tällä kaudella heikoin talli, mutta Sirotkin uskoo tehneensä parasta mahdollista työtä vaikeissa olosuhteissa.

– Minulla oli yhä vahva sisäinen usko, että tilanne (auton heikko suorituskyky) kääntyisi, ja ettei tämä (kuljettajapaikan menetys) toteutuisi. Mutta mikään ei muuttunut ja tämä toteutui. Rehellisesti sanottuna olen sitä mieltä, että teimme hyvää työtä, Sirotkin sanoi.

Sirotkinin mahdollinen paluu Formula ykkösiin riippunee täysin Rotenbergin SMP Racingin päätöksistä. Presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvan Rotenbergin mukaan yhteistyö Sirotkinin kanssa jatkuu kyllä.


Lue myös:

    Uusimmat