Venäjän YK-edustajalta erikoisia lausuntoja: "Yhtä vaarallista kuin joukkotuhoaseiden käyttäminen"

Venäjän pysyvä YK-edustaja Vasili Nebenzja syyttää länsimaita Ukrainan sotaan liittyvän informaation kontrolloinnista. Nebenzjan mukaan länsi tukahduttaa Venäjän "vaihtoehtoiset näkökulmat" sodasta, kirjoittaa Insider.

– Itseään demokratioiden yhteisöksi kutsuvat valtiot rakentavat kybertotalitarismia, Nebenzja jyrähti turvallisuusneuvostolle antamassaan lausunnossa maanantaina.

Diplomaatti sätti myös Ukrainaa oman it-armeijan rakentamisesta venäläisiä vastaan taistelemiseen. Nebenzjan mukaan kyberjoukkoja ei pysty hallitsemaan, eivätkä he rajoita hyökkäyksiään vain Venäjään.

Ehkä erikoisin väite oli Nebenzjan lausunto siitä, että länsimaat "militarisoivat digitaalista ympäristöä". Hänen mukaansa Venäjä vaatii informaatiotilan demilitarisointia ja vertasi verkossa mahdollisesti käytävää konfliktia ydinsotaan.

– Jälleen kerran kehotan teitä ajattelemaan vaaroja, joita syntyy maailman ajamisesta kyberselkkaukseen, joka on yhtä vaarallista kuin joukkotuhoaseiden käyttäminen, Nebenzja sanoi.

35 vuotta diplomaattina toiminut Nebenjza syytti myös Facebookin emoyhtiö Metaa "russofobisesta informaatiokampanjasta", joka hyökkää Venäjän politiikkaa, urheilua, koulutusta ja kulttuuria vastaan.

Ukrainan kimppuun suunnatun hyökkäyssotansa lisäksi Venäjä on käynyt aggressiivista kybersotaa Ukrainassa muun muassa erilaisilla dataa tuhoavilla haittaohjelmilla. Myös Butšassa tapahtuneesta siviilien joukkomurhasta on julkaistu satelliittikuvatodisteita sekä videomateriaalia. YK-edustaja Nebenzja väitti todisteista huolimatta joukkomurhaa huijaukseksi.

Ukrainassa on  käyty sotaa jo kolme kuukautta. Näin se on vaikuttanut ihmisiin, talouteen, maailmaan: 

Sota Ukrainassa on kestänyt kolme kuukautta – näin se on vaikuttanut ihmisiin, talouteen ja maailmaan 7:21

Lue myös:

    Uusimmat