Mainos

Venäjän onnettomuuskoneen uhrien nimiä alettu julkaista – koneen jäänteet pirstoutuneet kilometrin laajuiselle alueelle

1:55

Venäjän media on alkanut julkistaa lentokoneturmassa kuolleiden uhrien nimiä. Listalla ei ole suomalaisnimiä.

71 ihmistä kuoli tänään, kun venäläinen matkustajakone syöksyi maahan Moskovan kaakkoispuolella.

Maahansyöksy tapahtui melkein heti nousun jälkeen, mutta vielä on epäselvää se, mikä turman aiheutti. Uutiskanava RBK:n haastatteleman tutkintalähteen mukaan terrori-isku on epätodennäköinen eikä merkkejä esimerkiksi räjähteistä toistaiseksi ole. Musta laatikko on kuitenkin jo löytynyt.

Turmakone oli lähtenyt Domodedovon kansainväliseltä lentokentältä kohti Orskia, joka on keskikokoinen kaupunki Venäjän ja Kazakstanin rajalla. Kone katosi tutkasta vain 4 minuuttia nousun jälkeen ja putosi Moskovan alueelle Argunovon kylän lähistölle. Silminnäkijöiden mukaan kone oli pudotessaan tulessa.

Turmakone kuului Saratov Airlines -yhtiölle, ja se oli 7 vuotta vanha ja hyvässä kunnossa. Myöskään sää ei selitä turmaa.

Presidentti Vladimir Putin on asettanut erityiskomitean tutkimaan onnettomuutta. Putin ja lentoyhtiö ovat lähettäneet surunvalittelunsa uhrien omaisille. 

Myös presidentti Sauli Niinistö on välittänyt osanottonsa omaisille Twitterissä.

Etsinnät jatkuvat edelleen pimeässä illassa ja sankkenevassa lumipyryssä. Tehtävä on vaikea, koska turmakone rahteineen ja matkustajineen on murskautunut lumihankeen yli kilometrin säteelle.

Joidenkin menehtyneiden nimet on jo julkaistu Venäjällä. Suomen Moskovan-suurlähetystö kertoo Twitter-tilillään, että turmakoneen matkustajaluettelossa ei ole suomalaisnimiä.

Uutistoimisto Tassin mukaan koneessa matkusti kaikkiaan kolme ulkomaan kansalaista: sveitsiläinen, azerbaidžanilainen ja kazakstanilainen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.