Miten kukaan selvisi hengissä? Matkustajakone teki hätälaskun Siperiassa – video paljastaa karmaisevat tuhot

Ainakin neljä ihmistä on kuollut lento-onnettomuudessa Venäjällä, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Venäjän hätätilaministeriön mukaan pieni matkustajakone teki hätälaskun Kaakkois-Siperiassa sunnuntaina. Koneessa oli kaikkiaan 14 matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä. 

Onnettomuudessa kuoli kolme matkustajaa ja konetta lentänyt miehistön jäsen. Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) -sivuston mukaan ainakin neljä ihmistä loukkaantui vakavasti. 

Kymmenkunta ihmistä jäi jumiin maahan iskeytyneen lentokoneen sisään. 

– Onnettomuuspaikalla pelastusoperaatio on ollut käynnissä koneeseen jumiin jääneiden ihmisten auttamiseksi. 

– Pelastusoperaatioon on osallistunut noin 50 henkilöä ja paljon pelastuslaitteistoa, Venäjän hätätilaministeriön Irkutskin alueen johtaja Vyacheslav Fedoseenko kuvaili tilannetta sunnuntaina.

Katso yllä olevalta videolta, millaisen tuhon hätälasku jätti jälkeensä! 

Liki kaikki lentokoneessa olleet ovat yhä sairaalassa

RFE/RL-sivuston mukaan kaikki eloonjääneet vietiin sairaalaan muun muassa murtuneiden luiden vuoksi. Heistä liki kaikki ovat edelleen sairaalahoidossa.

Irkutskin kaupungista matkaan lähtenyt kone Let L-410 Turbolet -matkustajalentokone teki hätälaskun neljän kilometrin päähän määränpäästään, keskelle metsää Kazachinkoyenin kylän läheisyydessä. 

Onnettomuuden taustalla useampikin syy?

Alustavien raporttien mukaan onnettomuus johtui osittain mahdollisesta moottoriviasta, josta koneen miehistö teki ilmoituksen ennen tuhoisaa hätälaskua. 

Tass-uutissivuston mukaan lentosää oli sumuinen ja on mahdollista, että lentäjä teki jonkin virheen lennon aikana. Tutkintakomitea tutkii tapahtunutta. 

Kaksimoottoriseenb matkustajakoneeseen mahtuu kaikkiaan 19 matkustajaa. Let L-410 Turbolet on tšekkoslovakialaisen Let Kunovicen kehittämä kuljetus- ja matkustajalentokone.

Lue myös:

    Uusimmat