Mainos

Moskovan lentoturmasta julki koskettavia kohtaloita: Kuolleiden joukossa syntymäpäiväsankari, kolme lasta ja jääkiekkoilijan tyttöystävä

0:43

Venäjällä sunnuntaina pudonneen matkustajakoneen tutkinta putoamispaikalla on edennyt tänä aamuna viimeiseen vaiheeseen, kertoi maan hätätilaministeriö uutistoimisto Tassille.

Pelastustyöntekijät ovat työskennelleet kolmessa vuorossa yötä päivää. Etsijät ovat keränneet onnettomuuspaikan lähistöltä satoja ruumiinosia ja lentokoneen kappaleita.

71 ihmistä kuoli sunnuntaina, kun venäläinen Saratov Airlinesin Antonov An-148 -matkustajakone syöksyi maahan Moskovan kaakkoispuolella.

Turmakone oli lähtenyt Domodedovon kansainväliseltä lentokentältä kohti Orskia. Kone katosi tutkasta vain 4 minuuttia nousun jälkeen ja putosi Moskovan alueelle Argunovon kylän lähistölle.

Koneen putoaminen näkyy pääkuvan videolla, joka on tallenne venäläistalon turvakamerasta.

Etsijät ovat haravoineet tähän mennessä 12 hehtaarin alueen. Työhön on osallistunut lähes 1 100 ihmistä. Apuna heillä on ollut muun muassa moottorikelkkoja ja kuvauskoptereita.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Turkijat: Kone räjähti maassa

Turmakoneen tutkintakomission tiedottaja Svetlana Petrenko kertoi eilen Tassille, että turmakone räjähti maassa eikä ilmassa.

Uutistoimisto Interfaxin haastatteleman silminnäkijän mukaan kone kuitenkin näytti räjähtäneen jo ilmassa.

Petrenkon mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että kone oli ehjä pudotessaan maahan, ja räjähdys tapahtui maakosketuksen aikana.

Tutkijat jatkavat traagisen onnettomuuden selvittämistä putoamispaikan lisäksi Saratov Airlinesin toimistolla tutkimalla konetta ja henkilökuntaa koskevat asiakirjat.

Koneen molemmat mustat laatikot on löydetty.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:25

Ruumit pahoin palaneita

Venäläisviranomaiset ovat vahvistaneet, että koneessa olleet 65 matkustajaa ja 6 miehistön jäsentä kuolivat turmassa. Venäjän hätätilaministeriö on julkaissut verkkosivuillaan kuolonuhrien nimilistan.

Onnettomuuden uhreista kolme oli ulkomaan kansalaisia: sveitsiläinen, azerbaidžanilainen ja kazakstanilainen.

Venäjän liikenneministerin Maxim Sokolovin mukaan uhrien ruumiit ovat pahoin palaneet, joten uhrit tunnistetaan DNA-testeillä.

1:35

Uhrien joukossa kolme lasta

Onnettomuuskoneessa matkasi venäläismedian mukaan kolme alaikäistä. Nuorin heistä oli 5-vuotias Nadezhda Krasova, joka oli lennolla äitinsä Oksana Krasovan, 32, kanssa.

Lennolla oli lisäksi 12-vuotias Jevgeni Livanov sekä 17-vuotias Ilja Poletajev.

Tassin mukaan Poletajev opiskeli Orskissa. Hänen koulunsa järjesti eilen muistotilaisuuden oppilaansa muistolle.

Uhrien joukossa Admiral Vladivostokin pelaajan tyttöystävä

Turmakoneen kyydissä oli niin ikään Venäläisen jääkiekkoseura Admiral Vladivostokin pelaaja Sergei Iljinin tyttöystävä, 22-vuotias Darja Tolmasova. Jääkiekkoagentti Shumi Babajev otti osaa Iljiniä ja Tolmasovan perhettä kohdanneeseen suruun Instagram-tilillään.

– Ilmaisemme syvän surunvalittelumme ystävällemme ja hänen perheelleen, Babajev kirjoitti.

Sveitsin kansalainen menehtyi syntymäpäivänään

Yksi turmassa kuolleista vietti onnettomuuspäivänä sunnuntaina syntymäpäiväänsä. Venäläisviranomaisten mukaan Ulrich Klaevi oli syntynyt 11. helmikuuta 1985. Hän oli viranomaistietojen mukaan Sveitsin kansalainen.

Mediat ovat kertoneet myös 53-vuotiaasta Ljudmila Kovtsugasta, joka työskenteli lääkärinä.

Koneen kuuden hengen miehistöön kuului kapteeni Valeri Gubanov, 34-vuotias perämies Sergei Gambarjan, 21-vuotias lentoemäntä Viktoria Koval sekä hänen kollegansa 29-vuotias Anastasia Slavinskaja.

Muun muassa brittiläinen Metro-lehti on julkaissut valokuvia lentohenkilökunnasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.