Venäjän Maria Zaharovalta karkea natsisyytös

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja, aggressiivisista ulostuloistaan tunnettu Maria Zaharova lateli sakeaa tekstiä maan urheilijoita koskeviin poissulkuihin liittyen. Zaharova syytti länttä natsismista.

Venäläisurheilijat on pidetty monien kansainvälisten urheilukisojen ulkopuolella sen jälkeen, kun maa aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa 2022. Myös joukkueurheilussa Venäjä on laajalti suljettu pois ympäri lajikirjon.

Zaharovan tuoreen ulostulon mukaan kansainvälinen urheilu on hajoamispisteessä ilman venäläisiä urheilijoita. Ulkoministeriön tiedottaja haukkui länttä hurjin sanoin ja rinnasti tilanteen natsismiin.

– Tähän on kaksi syytä. Ensimmäinen on puhdas natsismi ja nationalismi, jossa urheilijat suljetaan pois heidän verensä, kansallisuutensa tai maantieteellisen alkuperän vuoksi, Zaharova julisti Tassin mukaan.

– Maa, joka on antanut niin paljon maailman urheilulle: urheilijoita, saavutuksia, olosuhteita. Olemme isännöineet kahdesti menestyksekkäästi olympiakisoja. 

Zaharovan puheenvuoro jatkui entistä hyökkäävämpänä. Hänen mukaansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden poissulkeminen johtuu "lännen hybridisodasta Venäjää vastaan", ei Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

– Jos heillä olisi tällainen logiikka, heidän olisi pitänyt käydä läpi kaikki konfliktit. Tässä on kyse heidän halustaan muokata ja vääristää maailman urheilua täysin, Zaharova syytti. 

Heinäkuun lopussa alkaviin olympiakisoihin Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat saavat osallistua neutraaleina. Maatunnuksia ei sallita. Joukkuekilpailuissa maiden urheilijoita ei nähdä. 

Lue myös:

    Uusimmat