Venäjän koronatilanne synkimmillään sitten viime tammikuun – Moskovassa voimaan maski- ja hanskapakko, laiminlyönnistä sakot

3:42
"En vie häntä kotiin kuolemaan" – CNN julkaisi järkyttävää videomateriaalia viime talvelta Venäjän sairaalaoloista.

Tällä viikolla koronatartuntojen määrä on kääntynyt Venäjällä nopeaan nousuun. Maski- ja hanskapakon laiminlyönnistä saa Moskovassa sakot, kirjoittaa uutistoimisto Interfax

– Epidemiologinen tilanne Moskovassa heikkenee, tapausten määrä kasvaa. Tämän johdosta maski- ja hanskapakon valvontaa tehostetaan julkisilla paikoilla, mukaan lukien julkinen liikenne, kauppakeskukset ja vapaa-ajan viettopaikat, Moskovan kaupungin päävalvontaviraston päällikkö Jevgenij Danchikov sanoi venäläismedialle. 

Hän muistutti, että mikäli kansalaiset laiminlyövät suojavarusteiden käytön, heitä voi odottaa 4 000–5 000 ruplan (noin 45–57 euron) suuruinen sakko.

Taistelu koronaa vastaan

Torstaina Venäjällä rekisteröitiin  yli 11 600 uutta koronatartuntaa. Pelkästään Moskovan alueella todettiin yli 5 200 uutta koronatartuntaa. Interfaxin mukaan kyseessä on suurin tartuntaluku sitten tammikuun puolivälin, jolloin Moskovassa todettiin 5 534 uutta koronatartuntaa. 

Venäjän terveysministeri Mihail Murashko totesi, että maan väestöllä on yhteinen tehtävä, nimittäin luoda kollektiivinen laumasuoja koronavirusta vastaan. Hän kehotti kansalaisia huolehtimaan hygieniasta ja maskin käytöstä sekä ennen kaikkea ottamaan koronarokotteen. 

– Taistelemme koronaa vastaan. Jokaisen on tärkeää ymmärtää tämä ja liittyä taisteluun, Murashkoi sanoi uutistoimisto Tassille.

 Hän korosti, että erityisesti ennnen lomalle lähtöä on tärkeää ottaa koronarokote.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja