Venäjä avaa taas kenttäsairaaloita – "Joka päivä uusi tartuntapiikki"

"En vie häntä kotiin kuolemaan"– CNN:n saamat videot näyttävät tilastoja karumman kuvan Venäjän koronatilanteesta: Ruuhkautuneet osastot ja vainajia pinottu toistensa päälle 3:42
"En vie häntä kotiin kuolemaan" – CNN julkaisi järkyttävää videomateriaalia talvella Venäjän sairaalaoloista.

Venäjä joutuu avaamaan uudelleen koronapotilaille tarkoitettuja kenttäsairaaloita, koska tartuntojen määrä on kääntynyt nopeaan nousuun.

Venäjällä rekisteröitiin keskiviikkona yli 10 400 uutta koronatartuntaa, mikä on suurin määrä sitten maaliskuun puolivälin.

Muun muassa Moskovassa, joka kuuluu Venäjän pahimpiin korona-alueisiin, ei sitten tammikuun puolivälin ole rekisteröity näin paljon tartuntoja.

–  Tilanne on edelleen hyvin vakava. Joka päivä tulee uusi tartuntapiikki, sanoi Moskovan pormestari Sergei Sobjanin.

Sobjaninin mukaan kaupungin sairaaloista on jo 10  000 vuodepaikkaa pelkästään koronapotilaiden käytössä, ja kaupunkiin avataan useita kenttäsairaaloita lähipäivinä.

Myös Pietarissa, missä viikonlopusta lähtien pelataan jalkapallon EM-kisojen otteluita, koronatartuntojen määrä on lähtenyt nousuun.

Vaikka Venäjä aloitti koronarokotukset jo joulukuun alussa, vasta 12 prosenttia väestöstä on saanut vähintään yhden rokoteannoksen, kun esimerkiksi EU:n alueella vastaava luku on liki 50.

Yhtenä syynä hitaaseen rokotustahtiin on venäläisten rokotevastaisuus. Taannoisen mielipidemittauksen vastaajista yli 60 prosenttia ilmoitti, ettei aio ottaa rokotetta.


Lue myös:

    Uusimmat