Venäjän koronaluvut nousivat korkeimmalle tasolle liki puoleen vuoteen

Huuhkaja-faneja tuli yöllä rajan yli tekemättä koronatestiä – infektioylilääkäri Asko Järvinen huolissaan kisaturistien tuliaistartunnoista 5:19
Huuhkaja-faneja tuli rajan yli Suomeen tekemättä koronatestiä.

Venäjällä raportoitiin torstaina yli 20 000 uutta koronavirustartuntaa ja 568 viruksen seurauksena tapahtunutta kuolemaa. Määrä on korkein sitten tammikuun.

Tartunnoista yli 8  500 rekisteröitiin Moskovassa, missä rekisteröitiin myös liki sata uutta koronavainajaa.

Tartuntojen räjähdysmäinen nousu selittyy koronaviruksen erittäin herkästi tarttuvalla deltavariantilla. Uusista tartunnoista 90 prosenttia on deltavariantin aiheuttamia.

Moskovassa koronarajoituksia on kiristetty niin, että maanantaista lähtien ravintoloihin pääsevät vain ne, joilla on todistus koronarokotuksesta, todistus puolen vuoden sisällä sairastetusta koronasta tai tuore negatiivinen koronatestitulos.

Jo aikaisemmin yli 60 prosentille Moskovan palvelualojen työntekijöistä määrättiin pakollinen koronarokotus. Joukkoon kuuluvat muun muassa taksikuskit ja ravintoloiden työntekijät.

Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan tämäkin rokotus on kuitenkin tavallaan vapaaehtoinen.

– Se on vapaaehtoinen, koska ainahan voi hankkia toisen työpaikan, Peskov kuittasi.

Vaikka Venäjällä on annettu koronarokotuksia jo joulukuusta lähtien, vain runsaat 20 miljoonaa ihmistä Venäjän liki 146 miljoonasta asukkaasta on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Lue myös:

    Uusimmat