Mainos

Venäjän ilmatilaloukkaukset puitu loppuun

Pääministeri Matti Vanhanen on tyytyväinen Venäjän asevoimien yleisesikuntapäällikön raporttiin ilmatilan loukkauksista Suomenlahdella.

Venäjän pääministeri Mihail Fradkov vakuuttaa, että ilmatilaloukkaukset Suomen alueella ovat olleet vahinkoja ja ne pyritään lopettamaan. Pääministeritapaamisessa Matti Vanhasen kanssa Fradkov ei edelleenkään myöntänyt suoraan, että loukkauksia on tapahtunut.

Vanhanen on tyytyväinen Venäjän asevoimien yleisesikuntapäällikön Juri Balujevskin raporttiin ilmatilan loukkauksista Suomenlahdella.

- Balujevskin antama raportti oli sävyltään erilainen kuin Venäjän aikaisempi vastaus. Aikaisemmin loukkaukset kiellettiin täysin, nyt ne mainittiin vaikeasti todistettaviksi, kertoo Vanhanen.

Pääministerit totesivat, että kysymys siirretään nyt sotilasasiantuntijoille ja se on pois poliittisesta päiväjärjestyksestä.

Pääministeri Fradkovin mielestä keskustelua ilmatilanloukkauksista on osittain dramatisoitu.

- Minä en dramatisoisi tilannetta, enkä haluaisi keskustella enää tällä tasolla seikoista, joilla ei ole sisällöllistä merkitystä, Fradkov sanoi.

"Fradkovin vastaus ylimielinen"

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilen luonnehtii Fradkovin vastausta ylimieliseksi. Vilenin mukaan pitäisi myös pohtia millaiset pelisäännöt EU:ssa voitaisiin luoda vastaavien tapausten varalle

- Mielestäni on ihan selvää, että Suomesta tätä ei ole dramatisoitu eikä ainakaan ylidramatisoitu, vaan meidän havainnot näistä loukkauksista ovat täysin kiistattomia. Pidän hyvänä ja annan tunnustuksen pääministerille siinä, että nosti tämän asian esille neuvotteluissa, mutta näyttää selkeästi siltä, että muuta vastausta Venäjältä emme tule sitten poliittisella tasolla saamaan, Vilen toteaa.

Kannattaisiko tätä viedä EU-tasolla eteenpäin?

- Uskon, että on perusteltua keskustella jatkossa niistä keinoista, miten EU:n jäsenvaltiot informoivat toisiaan tämän kaltaisista loukkauksista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.