Venäjällä rikottiin taas päiväkohtaiset ennätykset koronatartunnoissa ja -kuolemissa – liikkumisrajoitukset lievempiä kuin keväällä

8:57
Kiihtyvä koronavirusepidemia sulkee Saksan – Euroopan kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi paikan päältä

Myös Belgiassa hurjia tartuntalukuja, tehohoidossa jo melkein tuhat koronapotilasta.

Venäjällä on rekisteröity vuorokauden aikana yli 17 700 uutta koronavirustartuntaa, kertovat maan viranomaiset. Määrä on uusi päiväkohtainen ennätys. Myös koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä nousi vuorokaudessa 366:lla eli enemmän kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Venäjällä virallinen epidemiaan kuolleiden määrä miljoonaa asukasta kohden on nyt 187. Suomen vastaava suhdeluku on 64.

Venäjällä on voimassa maskipakko ruuhkaisissa julkisissa tiloissa, mutta muuten esimerkiksi liikkumisrajoitukset ovat olleet toistaiseksi lievempiä kuin keväällä koronaepidemian ensimmäisen aallon aikana.

Maan kokoon suhteutettuna vieläkin huolestuttavampi tilastoja on julkistettu Belgiassa, missä on rekisteröity vuorokauden kuluessa yli 21 000 uutta tartuntaa. Lukumäärä on selvästi suurempi kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Myös sairaalahoidossa olevien määrä on Belgiassa noussut uuteen ennätykseen, lähes 6 000 potilaaseen. Näistä lähes tuhat on tehohoidossa.

Belgiassa kirjattiin vuorokaudessa 132 kuolemaa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Miljoonaa asukasta kohden kuolleita on epidemian aikana kertynyt jo 962, mikä on selvästi enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja