Belgiassa ja Venäjällä rikottiin koronatartuntojen ennätyksiä – Ranskassa pelätään toisen aallon iskevän ensimmäistä pahemmin

Euroopassa ja Venäjällä koronavirus leviää jälleen vauhdikkaasti, ja monessa maassa rikotaan surullisia ennätyksiä.

Belgiassa koronavirustartunnat leviävät todella rajusti. Noin 11,6 miljoonan asukkaan maassa on rekisteröity peräti 16 746 uutta tartuntatapausta. Määrä on jälleen uusi ennätys vuorokauden kuluessa havaittujen tartuntojen määrässä.

Koronavirukseen liitettyjen kuolemantapausten määrä on noussut Belgiassa jo lähes 10 600:aan. Miljoonaa asukasta kohden kuolemia on siten kirjattu epidemian alusta saakka 912. Suomessa vastaava suhdeluku on 64.

Myös asukasluvultaan paljon suuremmalla Venäjällä on kirjattu tänään uusi ennätys, kun koronatartuntoja rekisteröitiin 17 340 kappaletta vuorokauden kuluessa.

Uusia koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia raportoitiin 283.

Toinen aalto voi olla Ranskassa pahempi kuin ensimmäinen

Koronaviruksen toinen aalto voi olla Rankassa pahempi kuin ensimmäinen, arvioi Pariisin sairaaloiden johtaja Martin Hirsch.

Hirschin mukaan viime kuukausina on vallinnut käsitys, että toista aaltoa ei tule tai että se ei olisi niin paha kuin ensimmäinen. Tilanne on hänen mukaansa kuitenkin juuri päinvastainen. 

Koronavirus on levinnyt Ranskassa viime aikoina vauhdikkaasti. Eilen maassa tilastoitiin ennätykselliset 41 622 koronavirustartuntaa 24 tunnin aikana.

Lisäksi uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia kirjattiin 165.

Ranska laajensi eilen viruksen vuoksi asetetun öisen ulkonaliikkumiskiellon koskemaan lähes koko maata. Se on ollut viime viikonlopusta lähtien voimassa Pariisissa ja kahdeksassa muussa suuressa kaupungissa.

Laajennettu ulkonaliikkumiskielto astuu voimaan perjantain vaihtuessa lauantaiksi. Se on voimassa kuuden viikon ajan.

Lauantaista lähtien öinen ulkonaliikkumiskielto koskee noin kahta kolmasosaa ranskalaisista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja