Venäjällä raivostuttiin NHL-tähti Jevgeni Malkinin arkea helpottavasta ratkaisusta – "Aihe on arka ja kipeä"

0:41
Tulosruudun kuvaa yön NHL-kierrokselta: Sebastian Aho iski maalin Rangersin verkkoon.

NHL-seura Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Jevgeni Malkin on joutunut kotimaassaan kovan kritiikin ja arvostelun kohteeksi hiljattain paljastuneen kaksoiskansalaisuutensa vuoksi. Venäläiseltä NHL-legendalta Sergei Fedorovilta löytyy ymmärrystä Malkinille.

33-vuotias Malkin myönsi venäläislehden haastattelussa pitäneensä jo tovin hallussaan myös Yhdysvaltojen passia.

– USA:n passi on dokumentti, joka auttaa minua ja perhettäni hoitamaan työhön ja asumiseen liittyviä käytännön asioita maassa, jossa vietän vuodesta yli yhdeksän kuukautta, Malkin sanoo.

1248 ottelua NHL:ssä pelannut maanmies Sergei Fedorov tietää hyvin, mistä Malkin puhuu, eikä ymmärrä Venäjällä asiasta noussutta myrskyä.

– Tuntuu kuin eläisimme 1800- tai 1700-luvulla emmekkä 2000-luvulla. Tässä maassa muillakin on ollut kaksoiskansalaisuuksia. Kyseessä on käytännön asia, eikä kukaan unohda sen vuoksi juuriaan. En näe mitään ongelmaa, Fedorov kommentoi Sport Ekspressenille.

Venäjällä nousseen ärtymyksen arvellaan liittyvän Yhdysvaltojen ja Venäjän viileisiin poliittisiin väleihin. Malkinin taannoisella salaisella loikkauksella NHL:ään saattaa olla myös osuutta asiaan

– Urani aikaan maiden suhteet olivat melko vakaat, eikä yhteisiä interessejä ollut. Nyt kiristynyt ilmapiiri näkyy suhtautumisessa urheilijoihin ja diplomaatteihin. Aihe on arka ja kipeä, Fedorov sanoo.

Sekä Fedorov että Malkin ovat tunnustautuneet presidentti Vladimir Putinin kannattajiksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja