Mainos

Venäjällä potkittiin mieluummin palloa kuin Kremliä

Venäjän opposition mielenosoitukset eri puolilla maata ovat jäämässä vaisuiksi.

Venäläiset oppositioliikkeet olivat nimenneet tämän päivän toisinajattelijoiden päiväksi ja julistaneet pitävänsä mielenosoituksia yli 20 kaupungissa eri puolilla maata. Kremlin-vastaiset mielenosoitukset jäivät kuitenkin odotettua suppeammiksi.

Esimerkiksi Moskovassa mielenosoittajia odotettiin iltaseitsemäksi Tverskajan metroasemalle. Paikalle saapui runsas joukko miliisejä ja erikoisjoukkoja, mutta opposition kannattajia vain muutama kymmenen.

Sekä mielenosoittajat että miliisit arvelivat syyksi samaan aikaan pidettyä jalkapallo-ottelua.

-Olen itsekin aika yllättynyt väen vähyydestä. Syy on varmaan se, että televisiosta tulee jalkapallo-ottelu, harmitteli yksi harvoista mielenosoittajista, 32-vuotias insinööri Aleksandr.

Miliisi ehti kuitenkin pidättää osan mielenosoittajista liikenteen häirinnän perusteella.

Erimielisten marssi -nimellä kulkevat mielenosoitukset ovat usein kuivahtaneet viranomaisten koviin otteisiin. Marsseille ei yleensä ole myönnetty lupia tai luvat on myönnetty ainoastaan syrjäisemmille paikoille keskustan ulkopuolelle.

Tällä kertaa lupia ei edes anottu.

Aiemmin luvattomat marssit ovat usein aiemmin johtaneet yhteenottoihin miliisien kanssa. Rajuiltakaan otteilta ei ole vältytty, kun mielenosoittajat ovat polttaneet nuotioita ja miliisit ovat raahanneet ihmisiä lujin ottein putkaan, kertoo MTV:n kirjeenvaihtaja Mirja Sipinen.

Oppositiojohtaja Garri Kasparoviin henkilöityvä Toinen Venäjä -liike on poliittisesti melko hajanainen. Tästä huolimatta liike on kiusallinen asia Venäjän hallinnolle.

- Venäjällä mielenosoituksia ei uutisoida laajasti. Lähinnä tämä on se kuva, mikä Venäjältä välittyy ulkomaille, ja se on se tekijä, mikä Kremliä ärsyttää. Länsimedia saa näistä herkullista aineistoa, Sipinen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.