Mainos

Venäjällä lehdistö vaipui jo epätoivoon öljyn hinnan laskusta

Venäjän lehdistö näyttää painuneen epätoivoon öljyn hinnan vanavedessä.

Raakaöljyn Brent-laadun hinta on jatkanut laskuaan tällä viikolla, ja on käynyt jopa alle 30 dollarissa barrelilta, mikä on vähemmän kuin 12 vuoteen. Öljyn hinnan jyrkkä lasku aiheuttaa huolta Venäjällä niin tavallisten kansalaisten kuin hallituksen edustajien keskuudessa.

Kremlin-mielinen Komsomolskaja Pravda -lehden otsikko huusi eilen kadulla, että "Vuoden 1998 kriisi voi toistua".  

Vuonna 1998 Venäjällä syntyi talouskriisi, jonka seurauksena monet pankit romahtivat. Myös valtio ajautui hetkellisesti maksukyvyttömäksi, kertoo Wikipedia.

Kipukynnys näyttää ylittyneen usealla muullakin taholla öljyn hinnan koukatessa 30 dollarin alapuolelle. Venäjän vuoden 2016 budjetti on laskettu 50 dollarin barrelihinnan mukaan, mitä pidetään jo hallituksen sisällä aivan liian ylioptimistisena toiveajatteluna. Muun muassa finanssiministeri Anton Siluanov vaatii nyt äänekkäästi, että budjetin menoja tulisi pienentää suhteessa tulojen vähentymiseen. 

Vaikka ehdotukset menojen pienentämisestä ovat toistaiseksi kaikuneet kuuroille korville, on joitain hätäsuunnitelmia tehty.

Taloudellisen kehityksen ministeri Aleksei Uljukaevin mukaan valtio varautuu nyt jo 25 dollarin barrelihintaan – kaaosskenaarioon.

1:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.