Venäjällä jo kolmanneksi eniten koronatartuntoja maailmassa – viranomaiset huolissaan piittaamattomuudesta: Moni esiintyy sankarina ja yllyttää muita massakokoontumisiin

Venäjällä valmistaudutaan koronaan: Pietariin pystytettiin tuhatpaikkainen kohorttisairaala, katuja ruiskitaan desinfiointiaineilla 5:19
Näin Venäjä varautui koronaan huhtikuun lopulla.

Koronatartunnat jatkavat hurjaa kasvuaan Venäjällä.

Vahvistettuja tartuntoja on ollut jo monena päivänä peräkkäin yli 10 000, mutta tänään saavutettiin uusi vuorokautinen huippu, nimittäin 11 656 uutta tartuntaa. Koronavirukseen kuolleita on virallisten tietojen mukaan 2 009.

Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjä on ohittanut Ison-Britannian sekä Italian ja maassa on nyt kolmanneksi eniten tartuntoja maailmassa heti Yhdysvaltain ja Espanjan jälkeen. Venäjällä on tällä hetkellä 221 344 vahvistettua koronatartuntaa, joista suuri osa Moskovan alueella. Toista sijaa pitävässä Espanjassa tartuntojen määrä on 224 390. Ylivoimaisesti eniten tartuntoja on Yhdysvalloissa, lähes 1,4 miljoonaa.

Ainakin Moskovassa ja Pietarissa on määrä jatkaa liikkumisrajoituksia, joiden oli alun perin määrä päättyä huomenna. Liikkumisrajoitukset ovat olleet voimassa Venäjällä maaliskuun lopusta lähtien. 

Venäjän sisäministeriö kertoo medialle olevansa huolissaan siitä, etteivät läheskään kaikki ymmärrä koronaan liittyvien rajoitusten noudattamisen tärkeyttä. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan moni ei ainoastaan riko liikkumisrajoituksia, vaan tekee sen isolla joukolla ja myös esiintyy sosiaalisessa mediassa sankarina sekä yllyttää muita samaan. 

– Tällaisista tapauksista laaditaan aina rikosilmoitus, jonka syyttäjä myöhemmin tutkii, sanoi Juri Valjajev Venäjän sisäministeriöstä Ria Novostille.

Lue myös:

    Uusimmat