Venäjä varoittaa Yhdysvaltoja iskusta Pohjois-Koreaa vastaan

Venäjä on varoittanut Yhdysvaltoja tekemästä yksipuolista iskua Pohjois-Koreaa vastaan.

Lausunto annettiin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence oli sanonut, että "strategisen kärsivällisyyden" aika Pohjois-Korean suhteen on ohi.

-Tämä on hyvin vaarallinen tie. Emme hyväksy Pohjois-Korean ydinasekokeita, jotka rikkovat YK:n päätöslauselmia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kansainvälistä oikeutta voisi loukata, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

Lavrov lisäsi toivovansa, ettemme näkisi samanlaista yksipuolista tekoa kuin äskettäin Syyriassa.

Etelä-Koreassa vierailulla oleva Pence sanoi, että maa ei sulje pois mitään vaihtoehtoja Pohjois-Korean muodostaman turvallisuusriskin ratkaisemiseksi. Pence kommentoi kireää tilannetta vieraillessaan Pohjois-Korean rajan tuntumassa Etelä-Koreassa.

-Yhdysvallat haluaa päästä turvalliseen tilanteeseen rauhanomaisin keinoin, neuvotteluilla. Mutta kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä, kun seisomme olka olkaa vasten Etelä-Korean kansan kanssa, Pence totesi.

Hän varoitti samalla Pohjois-Koreaa olemaan koettelematta Yhdysvaltojen päättäväisyyttä. Pence kehotti kansainvälistä yhteisöä lähtemään mukaan vaatimuksiin saada Pohjois-Korea lopettamaan ohjus- ja ydinaseohjelmansa. Pence kiitti Kiinaa tuesta tälle tavoitteelle, mutta moitti Kiinan kantaa Etelä-Korean ohjuspuolustusjärjestelmään.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja