Kiina: Korean niemimaan sodassa ei olisi voittajia

Kiina varoitti tänään, että Korean niemimaan sotilaallisessa yhteenotossa ei olisi voittajia. Kiinan ulkoministeriö otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli syyttänyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia sodanjulistuksesta.

Kiinan mukaan Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean on syytä tajuta, että niiden sanasota tulee ainoastaan lisäämään yhteenoton riskiä ja kaventamaan poliittisten toimien tilaa. Kiinan kannan julkisti ulkoministeriön tiedottaja Lu Kang.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis puolestaan painotti, että Yhdysvallat haluaa neuvotteluratkaisun kärjistyneeseen kriisiin.

– Tavoitteemme on ratkaista tämä asia diplomatian kautta. Uskoakseni presidentti Trump on tuonut tämän esiin hyvin selvästi. Säilytämme valmiuden estää Pohjois-Korean vaarallisimmat uhat, mutta tuemme myös diplomaattejamme tavalla, joka pitää tilanteen niin pitkään kuin mahdollista diplomatian alueella, Mattis muotoili.

Konfliktia ovat kärjistäneet Pohjois-Korean pyrkimykset kehittää toimiva ydinase. Maa viittasi viime viikolla mahdollisuuteen, että se saattaisi testata vetypommia Tyynellämerellä.

Lue myös:

    Uusimmat