Venäjä välttämässä jättikatastrofin nuorten MM-kisoissa – Suomen tilanne selkiytymässä

Tiistai on ratkaisujen päivä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, sillä niin A- kuin B-lohkossa pelataan viimeiset alkusarjan ottelut. A-lohkossa Suomen tilanteeseen on tulossa selkoa. B-lohkossa Venäjä on puolestaan välttämässä katastrofin.

Tshekin Ostravassa pelattavassa B-lohkossa Venäjä on jännän äärellä, sillä mikäli se häviää meneillään olevan Saksa-ottelun, jäisi se alkulohkon viimeiseksi. Tässä tapauksessa Venäjä joutui karsimaan ensi vuoden kisapaikastaan Kazakstania vastaan.

Venäjä sai kuitenkin hyvän alun tiistain iltapäiväotteluun, sillä avauserässä se karkasi jo 2-0-johtoon. Molemmista maaleista vastasi KHL-seura Pietarin SKA:n hyökkääjä Kirill Martshenko.

Samaan aikaan pelataan myös toinen U20-taisto, kun A-lohkossa Ruotsi kohtaa Slovakian. Ottelulla on oma panoksensa myös Suomelle, sillä mikäli Ruotsi voittaa Slovakian, ei Suomi voi olla enää lohkoykkönen.

Ruotsi ei ole jättämässä mitään sattuman varaan, sillä avauserän jälkeen se johti tiistain ottelua jo 3-0.

Ruotsi on ollut voittamaton tähän asti. Tre Kronorin ainoa pistemenetys tuli Suomelle, kun alkulohkon avauskamppailu eteni jatkoajan puolelle.

Suomi pelaa oman viimeisen alkulohkon ottelunsa illalla Sveitsiä vastaan. Mikäli Ruotsi voittaa iltapäiväpelin, ratkaisevat Suomi ja Sveitsi sen, että kumpi joukkueista on alkulohkon toinen ja kumpi kolmas.

Nuorten Leijonien puolivälierävastus määräytyy joka tapauksessa vasta illalla, jolloin Kanada kohtaa Tshekin.

Lue myös:

    Uusimmat