Leijonien vaihtoehdot selvillä MM-kisoissa – katastrofi tai todellinen jättiherkku

Ruotsi varmisti jääkiekon MM-kisojen B-lohkon voiton, kun se kellisti Ranskan hieman yllättävien vaikeuksien jälkeen maalein 3–1.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tre Kronor jatkaa MM-turnauksessa ilman tappioita. Se joutui kuitenkin numeroiden valossa yllättävän tiukille Ranskan kanssa. Ruotsi tempaisi avausmaalin vasta toisen erän puolivälissä, asialla Lucas Raymond.

SM-liigasta tuttu Charles Bertrand kuittasi numerot maalin edestä 1–1:een vain reilua minuuttia myöhemmin.

Ruotsin kapteeni Erik Karlsson tälläsi kolmannen erän alkuun johtomaalin ylivoimalla. Andre Burakovsky lakaisi kiekon vielä tyhjiin muutama sekunti ennen loppua.

Voitto varmisti Ruotsille lohkovoiton, vaikka sillä on pelaamatta ottelu Slovakiaa vastaan. Samalla varmistui, että Prahan A-lohkon nelonen matkustaa Ostravaan haastamaan Ruotsin. Mikäli Suomi siis saavuttaa lohkonsa nelospaikan, se pelaa puolivälierässä Tre Kronoria vastaan.

Ranskan tilannetta tappio ei muuttanut. Se oli varmistanut sarjapaikkansa jo aiemmin, eikä puolivälieriin ollut enää mahdollisuutta. Kazakstan ja Puola ratkaisevat maanantai-iltana, kumpi maa hakee ensi vuonna vauhtia MM-kisojen kakkostasolta.

Iso–Britannia putoaa

Leijonien lohkossa Norja hoiteli Ison–Britannian odotetusti tieltään ja varmisti paikan MM-kisojen korkeimmalla tasolla. 2–5-tappio tarkoittaa briteille varmaa putoamista sarjaporrasta alemmas. Se on kuuden pelatun ottelun jälkeen ilman pisteitä.

Iso-Britannia kohtaa huomenna iltapäivällä vielä Itävallan. Itävalta pelaa paikasta puolivälierissä, briteillä ei siis ole enää panosta. Jos Itävalta suosikkina hoitelee ottelusta kolmen pisteen voiton, se tarkoittaa, että Suomen on kerättävä Tanskaa ja Sveitsiä vastaan vähintään neljä pistettä, tai Leijonien MM-kisat päättyvät historialliseen pannukakkuun.

Suomi ja Tanska kohtaavat tänään maanantaina klo 21.20 alkaen. Tanskallakin on vielä mahdollisuudet puolivälieriin. Se on kuudessa pisteessä vain pisteen Suomea ja Itävaltaa perässä.