Valtava jääkiekkopommi lähellä! Venäjää uhkaa nöyryytys MM-kisoissa

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lohkovaihe pelataan päätökseen tänään Tshekissä. Nuoret Leijonat on jo varmistanut paikkansa puolivälierissä, mutta B-lohkossa voi jysähtää todellinen kiekkopommi. 

Alkulohkojen tasoero on puhuttanut turnauksen aikana. A-lohkossa suurmaista ovat ainoastaan Suomi ja Ruotsi (seurana Sveitsi, Slovakia ja Kazakstan), kun B-lohkossa jatkopaikoista taistelevat Kanada, USA, Venäjä, Tshekki ja valtavasti tasoaan nostanut Saksa. 

Kun molemmissa lohkoissa on pelaamatta kaksi yksittäistä ottelu, Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Slovakia ovat jo varmistaneet jatkopaikat A-lohkosta, B-lohkosta varmasti puolivälierissä ovat vasta USA ja Kanada. 

Kisoissa Kanadan 6-0 voittaneella Venäjällä on melko tukala tilanne, sillä se on neljäntenä, mutta lohkojumbona olevalla Saksalla on sen tavoin kolme pistettä. Maat kohtaavat päätöskierroksella tänään klo 16 alkaen. 

Jos Saksa voittaa, mitaleja U20-tasolla rohmunnut Venäjä on automaattisesti lohkon viides ja joutuu karsimaan paikastaan A-sarjassa toista lohkojumboa Kazakstania vastaan.

Myös lohkossa kolmantena oleva Tshekki on vielä vaarassa. Jos se ei saa pisteitä Kanadalta, ja Venäjä voittaa Saksan varsinaisen peliajan jälkeen, kisojen isäntämaa putoaa karsijan paikalle.  

U20-kisojen lohkovaiheen päätösottelut tiistaina:

A-lohko
Klo 16 Ruotsi-Slovakia
Klo 20 Suomi-Sveitsi

B-lohko
Klo 16 Venäjä-Saksa
Klo 20 Kanada-Tshekki

Lue myös:

    Uusimmat