Mainos

Venäjä vaatii todisteita Irakin joukkotuhoaseista

Yhdysvalloissa neuvottelumatkalla olevat Venäjän ulkoministeri Ivan Ivanov ja puolustusministeri Sergei Ivanov haluavat presidentti George Bushilta todisteita Irakin joukkotuhoaseista. Venäläisministerit tapasivat Bushin tänään.

Valkoisessa talossa pidetyn keskustelun aikana Bush koetti taivuttaa venäläiset Yhdysvaltain ajaman, uuden Irakin aseidenriisuntaa koskevan YK:n päätöslauselman taakse. Yhdysvallat haluaa lauselmaan myös maininnan mahdollisista seurauksista, jos Irak ei tottele.

Tapaamisen jälkeen venäläisministerien mukaan Yhdysvaltain ja Venäjän erimielisyyttä Irakin tilanteesta ei saatu ratkaistuksi. Ministerien mukaan molemmat maat haluavat kuitenkin, että Irak taipuu YK:n päätöslauselmiin joukkotuhoaseista.

Ennen Bushin tapaamista ministerit neuvottelivat myös Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin ja puolustusministerin Donald Rumsfeldin kanssa.

Aiemmin päivällä Bush keskusteli lisäksi puhelimessa venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin kanssa. Venäläislähteiden mukaan Putin oli painottanut Bushille, että pääpaino Irakin kriisissä on asetarkastajien mahdollisimman nopeassa paluussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.