Mainos

Venäjä tekee arviointikäynnin Lapin lennostoon huomenna – Rovaniemellä juuri nyt myös USA:n lentokalustoa

Venäjä tekee huomenna arviointikäynnin Lapin lennostoon Rovaniemellä, kerrotaan Puolustusvoimista. Tarkoituksena on lisätä luottamusta todentamalla, miten Suomen vuoden alussa ilmoittamat tiedot lennostosta täsmäävät tämänhetkisten tietojen kanssa.

Suomi osallistuu myöhemmin tällä viikolla alkavaan Naton suureen Trident Juncture 18 -sotaharjoitukseen. Lapin lennoston tukikohdassa Rovaniemellä on sen vuoksi tällä hetkellä myös Yhdysvaltain ja Belgian lentokalustoa.

Venäjän arviointikäynti perustuu Wienin asiakirjaan, joka koskee sotilaallisia luottamusta ja turvallisuutta lisääviä toimia Etyjin osallistujavaltioiden välillä.

Majuri Arto Toivanen Pääesikunnasta kertoo, että arviointikäynti kohdistuu Lapin lennostoon ja että Trident Juncture on siinä mukana osana suomalaisen joukko-osaston harjoitustoimintaa.

Toivasen mukaan Suomi ja Venäjä ovat kahdenvälisesti sopineet tekevänsä kumpikin yhden arviointikäynnin vuosittain. Suomi teki aiemmin tässä kuussa arviointikäynnin Venäjän 61. merijalkaväkiprikaatiin Sputnikissa lähellä Petsamoa.

Arviointikäynneistä on Toivasen mukaan ilmoitettava vastaanottavalle maalle enintään seitsemän mutta vähintään viisi päivää ennen arvioinnin alkamista.

Venäläisvaltuuskunta saapuu Rovaniemelle tänään ja poistuu keskiviikkona. Varsinainen arviointipäivä on huomenna.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.