Norjan hiihtoväki järkyttyi venäläisten läsnäolosta – "Kaaos"

Norja boikotoi kansainvälisen hiihtoliitto FISin syyskokousta Sveitsin Zürichissä, kertoo VG. Taustalla on venäläisten ja valkovenäläisten osallistuminen tapahtumaan. 

FIS järjestää tulevana viikonloppuna vuosittaisen syyskokouksensa. Siellä tapaavat eri lajien komiteat viimeistä kertaa ennen kauden alkamista. Hiihtourheilun mahtimaa Norja ei kuitenkaan aio osallistua tapahtumaan, sillä Venäjän ja Valko-Venäjän hiihtoliitot osallistuvat tapahtumaan. Päätös boikotista tehtiin viime hetkellä.

– Olin matkalla junaan aloittaakseni matkan, mutta nyt pysyn kotona. Sain juuri tiedon, että Norjan delegaatio ei aio osallistua, useassa eri komiteassa istuva Torbjörn Broks Pettersen sanoi VG:lle.

Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Tove Dyrhaug totesi VG:lle, että hän yllättyi venäläisten läsnäolosta ja kuvaili keskiviikon tapaamisia kaaokseksi.

Maastohiihtopomo Espen Bjervigin mukaan paikalle jo ehtineitä maastohiihdon edustajia on pyydetty palaamaan kotiin. Norjalaiset pyrkivät välttelemään kokouksia, jossa on venäläis- tai valkovenäläisedustus.

FIS sulki keväällä Venäjän ja Valko-Venäjän ulos kansainvälisistä kilpailuista, mutta kielto ei koske maiden osallistumista FISin kokouksiin. Ruotsin hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ola Strömbergin mukaan ruotsalaiset eivät harkinneet boikottia.

– Ei. Se on mielestämme tärkeä mahdollisuus vaikuttaa kokouksessa käsiteltäviin kysymyksiin, Strömberg sanoi Expressenille.

Strömberg on kuitenkin sitä mieltä, että venäläisten ja valkovenäläisten ei tulisi olla paikalla Zürichissä. 

– Se on outoa, että he saavat olla mukana tällä tavalla. Olemme aiemmin todenneet selvästi, että se on mielestämme väärin, Strömberg totesi.

VG:n lähteiden mukaan paikalla oli noin 10-15 venäläistä edustajaa ja mukana heissä oli Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe. FIS käsittelee 22. lokakuuta Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailukiellon jatkoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja