Mainos

Venäjä syyttää brittimediaa "demonisoinnista" ex-agentin tapauksessa – Johnson väläytti mahdollisia vastatoimia

Venäjän suurlähetystö Lontoossa syyttää brittimediaa "Venäjän demonisoinnista" sen uutisoidessa kriittisessä tilassa olevan Sergei Skripalin tapauksesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

– Sävy, jolla tapausta käsitellään brittimediassa, aiheuttaa meissä vakavaa huolta, lähetystön edustaja sanoo.

Lähetystö pitää uutisointia uuden venäläisvastaisen "kampanjan" aloituksena.

Skripal on entinen Venäjän tiedustelueversti, joka sai Venäjällä vankeustuomion vuodettuaan Britannian MI6:lle salaisia tietoja. Hänet luovutettiin Yhdysvalloille korkean profiilin agenttien vaihdossa vuonna 2010 ja on siitä lähtien asunut Britanniassa.

Skripal löytyi tyttärensä Julia Skripalin, 33, kanssa tajuttomana eteläenglantilaisesta ostoskeskuksesta sunnuntaina. He olivat altistuneet toistaiseksi tuntemattomalle aineelle, josta myös kaksi paikalle hälytettyä poliisia sai lieviä oireita.

Brittilehdet ovat nostaneet tapauksen yhtydessä esiin sen yhteydet Aleksandr Litvinenkon kuolemaan. Putin-kriitikko Litvinenko myrkytettiin poloniumilla teessä vuonna 2006. Tapaus sattui myös Britanniassa ja Litvinenkokin oli entinen venäläisagentti.

​​​​​​​

3:39

Johnson väläytteli lisäsanktioita

Britannian ulkoministeri Boris Johnsonin mukaan tapaus herättää paljon kysymyksiä ja spekulaatioita. Hän muistutti, että olisi väärin tuomita Venäjää ennakkoon tapauksesta ennen tutkintaa.

Hän kuitenkin sanoi, että Britannia vastaa vahvasti, jos yhteyksiä Venäjään ilmenee. Se voisi esimerkiksi langettaa maalle uusia sanktioita.

– Jos epäilykset osoittuvat todeksi, saatamme hyvinkin olla pakotettuja uusiin sanktioihin tai muihin toimiin Venäjän johtoa vastaan, Johnson sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.