Boris Johnson uhkaa: Ex-agentin tapaus voi vaikuttaa Britannian osallistumiseen jalkapallon mm-kisoihin

Ison-Britannian ulkoministeri Boris Johnson varoittaa, että venäläisen kaksoisagentin tapaus voi vaikuttaa maan osallistumiseen ensi kesän jalkapallon maailmanmestaruuskisoihin, jotka järjestetään Venäjällä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Johnsonin mukaan Britannian täytyy vastata, jos tutkinnassa selviää, että Venäjän valtio on jollain tapaa Sergei Skripalin tapauksen taustalla.

Johnson on kuitenkin korostanut, ettei Venäjää kannata tuomita vielä tutkinnan alkuvaiheessa, kun tiedot tapauksesta ovat vielä vähäiset. Hän kuitenkin pitää vastatoimia selvinä, jos Venäjä osuudesta on näyttöä.

– Minusta olisi vaikea kuvitella, että Ison-Britannian osallistuminen kesän mm-kisoihin tapahtuisi normaalisti, Johnson sanoi maan parlamentissa.

Ison-Britannian maajoukkueista Englanti on osallistumassa ensi kesän maailmanmestaruuskilpailuihin. Se pelaa samassa lohkossa Belgian, Tunisian ja Panaman kanssa.

Ex-kaksoisagentti Skripal löydettiin sunnuntaina tyttärensä kanssa tajuttomana kauppakeskuksesta Britanniassa. He olivat altistuneet toistaiseksi tuntemattomalle aineelle ja ovat nyt sairaalassa kriittisessä tilassa.

Lue myös:

    Uusimmat