Venäjä ottaa kovat keinot käyttöön: uhkaa karkottaa maasta kaikki ulkomaalaiset koronaviruspotilaat

1:22
Käsittämätön suoritus! Wuhaniin rakennettu koronavirussairaala pystytettiin vain kahdeksassa päivässä.

Venäjä suunnittelee ottavansa kovat keinot käyttöön koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Venäjä pohtii karkottavansa maasta kaikki ulkomaalaiset, joilla todetaan koronavirus.

Asiasta ilmoitti maanantaina Venäjän pääministeri Mihail Mishustin.

Venäjä jatkaa myös maansa kansalaisten siirtämistä Kiinan Hubein provinssista takaisin kotimaahansa puolustusvoimien avustuksella. Lisäksi helmikuussa Shotsissa järjestettävä sijoitusfoorumi on peruttu ja se siirretään myöhempään ajankohtaan.

Koronavirustartuntoja on vahvistettu tähän menneessä yhteensä 24 maassa Kiinan ulkopuolella. Kiinan viranomaiset vahvistivat puolestaan aiemmin tänään 57 uutta kuolonuhria, joten yhteensä kuolemantapauksia on maassa nyt jo 361. Tartuntoja Kiinassa on vahvistettu yli 17 200.

Venäjällä on todettu tähän mennessä kaksi koronavirustartuntaa, molemmat viime viikolla kiinalaisilla matkustajilla. Potilaita hoidetaan Siperiassa.

Venäjällä on yhteistä maarajaa Kiinan kanssa 4300 kilometriä, ja viime viikolla Venäjä ilmoitti sulkevansa Kiinan-vastaisen rajansa.

– Meidän on tehtävä kaikki mahdollinen väestomme suojelemiseksi, pääministeri Mishustin painotti tuolloin.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti viime viikolla myös, ettei se enää myönnä sähköisiä viisumeja Kiinan kansalaisille. Kiinalaisia turistiryhmiä ei myöskään tällä hetkellä päästetä maahan ja työviisumien myöntäminen Kiinan kansalaisille on tilapäisesti peruttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja