Mainos

Venäjä kiistää ohjuskokeen epäonnistumisen

Venäjän laivasto kiistää useiden tiedotusvälineiden välittämän uutisen ohjuskokeensa epäonnistumisesta. Ohjuskoe oli osa Barentsinmerellä meneillään olevaa sotaharjoitusta, jota presidentti Vladimir Putin oli seuraamassa ydinsukellusveneestä.

-Harjoituksen kuluessa ei tapahtunut mitään odottamatonta, Venäjän pohjoisen laivaston tiedottaja sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan. Aiemmin Interfax ja uutistoimisto Itar-Tass kertoivat nimettömään laivastolähteeseen viitaten ohjuskokeen epäonnistumisesta.

Ennakkotietojen mukaan kaksi pitkän matkan ohjusta oli tarkoitus laukaista Novomoskovsk-ydinsukellusveneestä kohti Kamtshatkan niemimaata Venäjän Kaukoidässä. Ohjuskokeen väitetyn epäonnistumisen yksityiskohdista liikkui ristiriitaista tietoa. Putin oli aiemmin sanonut, että sotaharjoituksessa oli määrä testata Venäjän armeijan puolustuskykyä ydiniskua vastaan, kertoi uutistoimisto Reuters. Harjoitus on laajin vuosiin.

Uutistoimisto AFP:n lainaamien viestimien mukaan merellä harjoitukseen osallistui kuusi ydinsukellusvenettä. Osana harjoituksia pommikoneiden oli määrä testata risteilyohjuksia Kuolan niemimaan yllä tänään, kertoi AFP. Putin saapui Venäjän pohjoisen laivaston Severomorskin tukikohtaan Kuolan niemimaalle eilen, mistä hän jatkoi matkaansa Barentsinmerelle Arhangelsk-ydinsukellusveneessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.