Venäjä kehottaa Yhdysvaltoja harkitsemaan uudelleen heidän rokotettaan: "Trump ei olisi tässä tilanteessa, jos hän olisi saanut Sputnik-V -rokotteen"

0:52
Video: Sputnik-V on valmistettu laboratoriossa Venäjällä.

Venäjän koronavirusrokotteesta Sputnik-V:stä vastuussa olevat tiedemiehet kehottavat Yhdysvaltoja harkitsemaan uudelleen kyseistä rokotetta. Venäjän ilmoitus seuraa presidentti Donald Trumpin sairastumista. 

– Nyt olisi hyvä aika Yhdysvalloille harkita tarkoin uudelleen venäläistä rokotetta suojellakseen itseään Covid-19:sta vastaan, valtiojohtoisen Gamaleya-instituutin laboratorion johtaja Vladimir Gushchin kertoi CNN:lle.

– Trump ei olisi tässä tilanteessa, jos hänet olisi rokotettu Sputnik-V -rokotteella, Gushchin väittää.

Venäjä valmis auttamaan Yhdysvaltoja

Sputnik-V -rokotteen kehittäneen instituutin johtaja Alexander Gintsburg kertoi venäläiselle uutistoimisto RIA-Novostille, että Venäjä on valmis auttamaan Yhdysvaltoja, mikäli he pyytävät apua. 

– Jos he kääntyvät virallisesti venäläisten viranomaisten puoleen, voimme auttaa heitä. 

Gintsburg sanoo uskovansa, että Yhdysvallat kykenee pitämään huolta presidentistään, mutta Trump olisi ollut hyvä rokottaa venäläisellä rokotteella. Hän lisäsi, että osa Yhdysvaltalaisista tahoista harkitsee nyt Sputnik-V -rokotetta. 

Moskova kiirehti rokotteen valmistumista ja hyväksyi sen ennen kolmannen testivaiheen, eli ihmisillä testaamisen alkua. Tämä on herättänyt laajaa kritiikkiä kansainvälisesti. 

Venäjä on aiemmin tarjoutunut auttamaan rokotekehitystä Yhdysvalloissa. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja