Trumpia hoitavan sairaalan lääkäri tyrmistyi presidentin yllätysvisiitistä kannattajien luokse: "He voivat kuolla, poliittisen teatterin tähden"

1:31
Lääkäri tyrmäsi presidentti Donald Trumpin vierailun kannattajien luokse: Näin yllätysvisiittiä kritisoitiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin poistuminen sairaalasta ihmisten luokse koronatartunnasta huolimatta tyrmistyttää lääkäreitä.

Trump poistui hetkellisesti häntä hoitaneesta Walter Reed -sotilassairaalasta. Useat mediat kertovat autosaattueen ajaneen kannattajien ohi, jotta presidentti pääsi vilkuttamaan heille.

Walter Reedin sotilassairaalan lääkäri James P. Phillips ilmaisi järkytyksensä Twitterissä. Hänen mukaansa kaikki tuossa ajoneuvossa olleet ovat nyt riskissä sairastua.

– He voivat kuolla. Poliittisen teatterin tähden, Philips päivitteli tilannetta Twitterissä.

– Trump käski heidät riskeeraamaan elämänsä. Tämä on hulluutta.

Philipsin mukaan presidentin käyttämä erikoisvarusteltu auto on paitsi luodinkestävä, se on myös suojattu kemiallisten hyökkäysten varalle.

– Riski koronaviruksen tarttumiselle (auton) sisätiloissa on suurin, mitä se voi olla lääketieteellisten operaatioiden ulkopuolella.

– Vastuuttomuus on käsittämätöntä.

Kuvien perusteella autossa on ainakin kaksi Trumpin kanssa.

Vain hetkeä ennen ajelua presidentti julkaisi Twitterissä videon, jolla hän kertoi tekevänsä "pienen yllätysvierailun" sairaalan ulkopuolella olevien kannattajien luokse.

– Ajattelin, että teemme myös pienen yllätyksen kaduilla oleville patriooteille.

Trumpia hoitavat lääkärit sanoivat myöhään eilen illalla, että presidentti ”voi hyvin” ja saattaa päästä sairaalasta jo tänään.

Donald Trumpin lääkärit: Presidentti kärsi perjantaina korkeasta kuumeesta, mutta nyt vointi on paranemassa – saattaa kotiutua jo maanantaina


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja