Mainos

Venäjä ja Turkki sopivat tulitauosta koko Syyriassa

Venäjä ja Turkki ovat sopineet tulitauosta koko Syyriassa, Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu kertoo.  

Tulitauon on määrä astua voimaan puoliltaöin.  

Anadolun mukaan tulitauko ei kuitenkaan koske "terroriryhmiä", kuten eivät aiemmatkaan Yhdysvaltojen ja Venäjän neuvottelemat tulitauot.  

Jos tulitauko onnistuu, se muodostaa pohjan tuleville neuvotteluille Syyrian hallinnon ja opposition välillä. Neuvotteluja Kazakstanissa valvoisivat Turkki ja Venäjä, uutistoimisto kertoo.

Vielä ei ole selvää, miten ja missä sopu saatiin aikaan. Viime viikkoina Turkki, Venäjä ja Syyrian opposition edustajat ovat kuitenkin neuvotelleet Turkin pääkaupungissa Ankarassa.

Aleppossa tulitauko jo aiemmin

Sopu merkitsee sitä, että tulitauko laajenisi Aleppon kaupungista koko maahan. Aiemmin tässä kuussa Venäjä ja Turkki sopivat tulitauosta Aleppossa siviilien evakuoimiseksi. Sen turvin Alepposta kuljetettiin pois noin 34 000 ihmistä viikon aikana. Punaisen Ristin kansanvälinen komitean ICRC:n mukaan kaikki pois halunneet siviilit saatiin evakuoitua.  

Turkki ja Venäjä ovat olleet Syyrian sodassa vastapuolilla. Turkki on halunnut syrjäyttää Syyrian presidentin Bashar al-Assadin, kun taas Venäjä on ollut Assadin pääliittolainen.  

Viime kuukausina Turkki ja Venäjä ovat kuitenkin lisänneet yhteistyötä.

Turkki pysyi huomiota herättävän hiljaa, kun Venäjän tukemat Assadin joukot valtasivat Aleppon viime viikolla. Valtaus oli kapinallisten suurin tappio sisällissodassa tähän mennessä.

1:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.