Mainos

Syyrian tulitauon pitäisi alkaa illalla

Syyrian tulitauon pitäisi alkaa illalla auringonlaskun aikaan, mutta merkittävän oppositioryhmittymän HNC:n virallista kantaa asiaan odotetaan edelleen.  

HNC:n edustaja sanoo, että ryhmä haluaa tietää, millaiset takeet tulitauon toteutumisesta on ennen kuin vahvistaa osallistumisensa.

– Noudattaako Venäjä sitä, noudattaako hallitus sitä ja lopettaa pommituksensa ja rikoksensa, HNC:n tiedottaja Salem al-Muslet kommentoi uutistoimisto AFP:lle. 

Oppositioryhmistä kantansa on ilmoittanut islamistinen Ahrar al-Sham, joka hylkäsi tulitauon. Ryhmän edustajan mukaan Yhdysvaltain ja Venäjän neuvottelema tulitauko vain vahvistaisi presidentti Bashar al-Assadin hallintoa ja lisäisi siviilien kärsimystä.

Viikonvaihteessa Aleppon ja Idlibin kaupungeissa tehdyissä ilmaiskuissa kuoli kymmeniä siviilejä, sanoi Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights. Ainakin osa iskuista oli ryhmän mukaan hallituksen tekemiä. Iskujen kohteena olivat kapinallisten hallussa olevat alueet.

Aleppon asukas Abu Abdullah kertoo asukkaiden elättelevän silti toivoa, että taistelut taukoaisivat ja siviilit saisivat hengähtää.

– Tulitus jatkuu yötä päivää, kapinallisalueella asuva Abdullah sanoi.

– Siviileillä ei ole enää mitään toivoa.  

Yhdysvallat ja Venäjä pääsivät viime viikolla sopuun tulitaukosuunnitelmasta. Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan tulitauolla on määrä luoda pohjaa rauhanprosessille Syyriassa.  

Syyrian hallituksen kerrottiin viikonvaihteessa hyväksyneen suunnitelman.  

56:00

2:10

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja