Mainos

Syyria julisti tulitauon päättyneeksi – Ranska: Ei saa antaa päättyä

Syyrian armeija on ilmoittanut, että viikon kestänyt tulitauko päättyy, kertoo Sana-uutistoimisto. Armeijan mukaan kapinalliset eivät ole noudattaneet tulitaukoa.

Armeijan mukaan kapinalliset eivät ole sitoutuneet yhteenkään tulitaukosopimuksen elementeistä.

– Tulitauon oli tarkoitus olla todellinen mahdollisuus lopettaa verenvuodatus, mutta aseistetut terroristiryhmät pitivät tätä sopimusta pilkkanaan, sanottiin armeijan lausunnossa.

Armeijan mukaan kapinalliset ovat tehneet yli 300 tulitaukorikkomusta.
Taistelut laantuivat merkittävästi tulitauon vuoksi, mutta loppuviikosta verenvuodatus yltyi jälleen. Yhdysvaltojen ja Venäjän välit kärjistyivät viikonloppuna, kun Yhdysvaltojen johtama liittouma iski Syyrian armeijan asemiin.

Ranska puolestaan on yrittänyt peräänkuuluttaa tulitauon jatkamista.

Ranskan ulkoministerin mukaan Venäjän ja Yhdysvaltojen neuvottelema tulitaukosopimus on ainoa mahdollisuus saada poliittinen ratkaisu Syyrian sisällissotaan.

– Sopu on erittäin hauras, kuten menneet tunnit ovat osoittaneet. Sen on kuitenkin säilyttävä toivon pilkahduksena, koska se on ainut perusta, jolta kansainvälinen yhteisö voi lähteä ratkaisemaan Syyrian kriisiä, ulkoministeri Jean-Marc Ayrault sanoi.

Tulitauon on määrä päätyä iltaseitsemältä tänään, jos sen jatkosta ei sitä ennen kerrota. Tulitauko on ollut voimassa viikon.

Taistelut laantuivat merkittävästi tulitauon myötä, mutta loppuviikosta verenvuodatus yltyi jälleen. Yhdysvaltojen ja Venäjän välit kärjistyivät viikonloppuna, kun Yhdysvaltain johtama liittouma iski Syyrian armeijan asemiin.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry totesi jo aikaisemmin, että tulitauko pitää edelleen. Kerryn mukaan myös humanitaarista apua on saatu jonkin verran läpi. 

Sota on tehnyt rumaa jälkeä niin Irakissa kuin Syyriassa.

2:23


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.