Venäjä iskenyt ohjuksilla eri puolille Ukrainaa

Venäjä teki lauantaina ohjushyökkäyksen eri puolilla Ukrainaa sijaitseville alueille. 

Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjä laukaisi 37 ohjusta ja kolme lennokkia. Kahdeksan ohjusta ammuttiin alas, se kertoi lausunnossaan sosiaalisessa mediassa. Asiasta uutisoi Reuters. 

Ilmavoimien tiedottaja sanoi aiemmin tällä viikolla, että Ukraina kärsii nyt ilmatorjuntaohjusten puutteesta. Uutistoimisto Reutersin mukaan ei ollut heti selvää, oliko tämä vai jokin muu tekijä syynä suhteellisen vähäiseen määrään pudotettuja ohjuksia.

Ilmavoimien mukaan suurin osa yöllä käytetyistä ohjustyypeistä oli erittäin nopeasti liikkuvia ballistisia ohjuksia. Niitä on paljon vaikeampi ampua alas.

Ilmapuolustus ampui alas venäläisiä ohjuksia ainakin viidellä alueella eri puolilla Ukrainaa, kertovat kyseisten maakuntien paikalliset viranomaiset.

Paikallisen kuvernöörin mukaan isku kohdistui suureen kaakkoiseen Dnipron kaupunkiin, mutta hän ei myöskään kertonut tarkemmin, mihin isku osui.

Pohjoisen Tshernihivin alueen poliisi julkaisi kuvan suuresta kraatterista, jonka pudonnut ohjus oli tehnyt.

– Osuman seurauksena useat yksityisasunnot ja rakennukset vaurioituivat. Yksi rakennus käytännössä tuhoutui, poliisi kirjoitti. Poliisin mukaan ihmisiä ei loukkaantunut, mutta yksi koira kuoli.

Ukraina tuhosi venäläisten neljännesmiljardia maksavan tutkan 0:29
Katso myös: Ukraina tuhosi reilu viikko sitten venäläisten neljännesmiljardia maksavan tutkan.

Koteja jäi ilman lämmitystä

Venäjä laukaisi ohjuksia Shostkan kaupunkiin Sumyn alueella Koillis-Ukrainassa noin kello 7.30 aamulla, jolloin yksi nainen loukkaantui. Samalla 12 000 asukasta jäi ilman lämmitystä suurimmaksi osaksi aamua, alueen sotilashallinto kertoi ukrainalaismedia The Kyiv Independentin mukaan.

Räjähdyksiä kuultiin Tšernihivin alueella Ukrainan pohjoisosassa. Kuvernööri Vjatsheslav Chaus vahvisti, että ilmapuolustus oli ollut alueella toiminnassa ja että Venäjän hyökkäys oli aiheuttanut vahinkoja tarkemmin määrittelemättömässä paikassa. 

– Toistaiseksi ei ole tiedossa uhreja, Chaus sanoi.  

Keski-Ukrainassa Pultavan alueen Krementshukin yllä ammuttiin alas ohjus, joka vaurioitti rakennusta, mutta uhreja ei raportoitu. 

– Raketti ei ollut räjähtänyt, kuvernööri Filip Pronin sanoi The Kyiv Independentin mukaan.

Räjähdyksiä kuultiin myös Kropyvnytskyn kaupungissa Kirovohradin alueella. Kuvernööri Andrii Raikovych ilmoitti myös, että alueella ei ollut uhreja.

Lue myös:

    Uusimmat