Venäjä iski ohjuksilla Pohjois-Ukrainaan – ainakin 17 kuollut ja kymmeniä haavoittunut

Viranomaisten mukaan isku vaurioitti useita rakennuksia ja tuhosi ajoneuvoja.

Ainakin toistakymmentä ihmistä kuoli ja yli 60 haavoittui keskiviikkona Venäjän iskussa Pohjois-Ukrainassa sijaitsevaan Tshernihivin kaupunkiin, ukrainalaisviranomaiset kertoivat.

Alkuillasta Suomen aikaa kuolleita kerrottiin olleen ainakin 17. Haavoittuneiden joukossa oli pelastusviranomaisten mukaan ainakin kolme lasta.

Kaupungin pormestarin Oleksandr Lomakon mukaan isku vaurioitti 16:ta rakennusta ja isku osui tiheästi asutulle alueelle.

Alueen kuvernöörin Vjatsheslav Tshausin mukaan Venäjä teki kolme ohjusiskua lähelle kaupungin keskustaa. Hänen mukaansa useita monikerroksisia rakennuksia vaurioitui ja ajoneuvoja tuhoutui iskussa.

Tapahtumapaikalla otetuissa kuvissa näkyi, kuin pelastustyöntekijät etsivät rakennusten raunioista eloonjääneitä.

Zelenskyi: Ilmatorjuntakalustoa liian vähän

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainalla ei ollut riittävästi ilmatorjuntakalustoa Venäjän iskun torjumiseksi.

– Tätä ei olisi tapahtunut, jos Ukraina olisi saanut riittävästi ilmapuolustuskalustoa ja jos maailman päättäväisyys Venäjän terrorin vastustamisessa olisi ollut riittävä, Zelenskyi kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Zelenskyi varoitti julkaisussaan myös, että iskussa kuolleiden määrä voi edelleen nousta.

Myös Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi sosiaalisessa mediassa, että Ukrainan tulisi saada yhtä paljon suojaa ilmahyökkäyksiltä kuin Israel.

Ukraina on viime kuukausien aikana vaatinut länneltä enenevässä määrin muun muassa juuri ilmatorjuntakalustoa torjuakseen Venäjän iskut tärkeään infrastruktuuriin. Huono sää sekä Venäjän hyökkäykset Ukrainan voimalaitoksia vastaan ovat vaikuttaneet tuhansien sähkönsaantiin.

Venäjä sai Tshernihivin alueen toviksi hallintaansa hyökkäyssodan alussa, mutta sittemmin Tshernihiv oli säästynyt suuremmilta iskuilta. Kaupunki sijaitsee noin 145 kilometriä Ukrainan pääkaupungista Kiovasta pohjoiseen, lähellä Valko-Venäjän rajaa.

Tshernihivin kaupungin väkiluku ennen sotaa oli noin 285 000.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 17.4. kello 18.29.

Lue myös:

    Uusimmat