Mainos

Venäjä iskee rekkakiistassa

Venäjän liikenneministeriö on jo aloittanut toimet ohjatakseen Suomen satamien kautta Venäjälle kulkevat lastit muiden Baltian maiden satamiin. Näin varoitetaan Venäjän liikenneministeriön tämänpäiväisessä tiedotteessa, joka koskee Venäjän ja Suomen välisiä liikenneneuvotteluja.

Moskovassa toista päivää jatkuneen neuvonpidon aiheena on ollut mm. Auto- ja kuljetustyöntekijäin liiton viime viikolla julistama venäläisrekkojen lastausboikotti Suomen satamissa. Suomesta neuvotteluihin osallistui liikenneministeriön osastopäällikön, ylijohtaja Harri Cavenin johtama ryhmä. Venäjän puolelta neuvotteluihin osallistui mm. apulaisliikenneministeri Anatoli Nazonov.

Venäjän liikenneministeriön tiedotteen mukaan boikotin jatkuminen saattaa tietää myös suomalaisrekoille viivytyksiä Venäjän tullissa.
-Venäjän ja Suomen välisellä rajalla on tehty paljon työtä tullikäytännön yksinkertaistamiseksi. Jos boikotti jatkuu, tämä työ saattaa pysähtyä, tiedotteessa sanotaan. Venäläisosapuolen mukaan viikon jatkunut boik

otti on tuottanut venäläisliikennöitsijöille parin miljoonan dollarin eli noin kymmenen miljoonan markan tappiot. Venäläiset rekkajärjestöt vetosivat jo viime viikolla maansa viranomaisiin, jotta nämä ryhtyisivät vastatoimiin AKT:n boikotin takia.

AKT on perustellut boikottia Venäjän transito-liikenteen valumisella suurelta osin venäläiskuljettajille. Moskovan ministeriön käsitys osuuksista on toinen. Sen mukaan viime vuonna venäläiset hoitivat lasteista rajaliikenne poislukien 54 prosenttia suomalaisrekkojen osuuden jäädessä 44 prosenttiin.

Molemmat osapuolet myöntävät, että suomalaisrekkojen Venäjän-reissut ovat vähentyneet viime elokuussa pahentuneen talouskriisin jälkeen. Suomen liikenneministeriöstä on kuitenkin korostettu, etteivät Suomen viranomaiset voi maiden välisen liikennesopimuksen nojalla puuttua tilanteeseen. Venäläiset rekkapomot ovat puolestaan muistuttaneet, että markkinavoimat sanelevat kuljetusten jakautumisen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.