Veljekset aikoivat rahastaa käsidesillä – 17 700 pulloa jäi myymättä: "Voitot ja tappiot kuuluvat liiketoimintaan"

Jenkkiveljekset aikoivat tienata myymällä 18 000 käsidesipulloa, kertoo muun muassa The New York Times.

Yhdysvaltain Tennesseessä asuvat veljekset Noah ja Matt Colvin hamstrasivat käsidesit Chattanoogan alueen kaupoista sekä joistain paikoista Kentuckyssa.

Kaksikko aikoi myydä tuotteet nettikauppa Amazonissa kalliimmalla kuin olivat ne itse ostaneet. Lehtitietojen mukaan he olisivat saaneet myytyä 300 pulloa niin, että pulloilla oli hintaa 8–70 dollaria.

Noah ja Matt kieltäytyivät paljastamasta sitä, paljonko olivat tarkalleen kaupanteolla tienanneet. Summa oli kuulemma ”huomattava”.

Toinen veljeksistä puolusti toimintaa

Vastustuksesta ja hyötymissyytöksistä huolimatta Noah puolusti toimintaansa New York Timesin haastattelussa. Hänen mukaansa tuotteille oli valtavasti kysyntää siellä, missä sitä ei ollut tarjolla.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tunnen ihan oikeasti tekeväni työtä yhteisön hyväksi, hän kertoi New York Timesille.

– Ja minulle maksetaan siitä.

Veljesten toimet torpattiin

Fox News -sivuston mukaan Amazon ja muut nettikaupat, kuten eBay ja Walmart, ovat estäneet tällaisen toiminnan sivuillaan. 

"Se on vastoin toimintaohjeitamme, epäeettistä ja jossain jopa laitonta", Amazon kertoi Fox News -sivustolle lähettämässään tiedotteessa.

Aikovat lahjoittaa loput 17 700

Nyt Noahin autotallissa on 17 700 pulloa käsidesiä, joita ei ole saatu myytyä. Viranomaiset ovat määränneet veljeksiä lopettamaan kaikenlaiset hyötymispyrkimykset. 

Noah kertoo WRBC-TV-kanavalle, että asiasta syntyneen kohun takia hän on alkanut miettiä käsidesien lahjoittamista.

– Voitot ja tappiot kuuluvat liiketoimintaan. Tässä tilanteessa oikea teko on lopettaa.

WRBC julkaisi Twitterissä 15. maaliskuuta videon, jossa näkyy, miten käsidesipulloja lastataan autoon, ilmeisesti lahjoituksena. Paikalla oli myös viranomaisia.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat