Karu video: Sairaalat täynnä Italiassa koronaviruksen takia – potilaille pystytetään sairaalatelttoja

Italia on yksi pahimmista Euroopan koronaviruskeskittymistä.

Sairaalat ovat Italiassa joutuneet turvautumaan äärimmäisyyksiin taistellessaan maata ravisuttavan koronavirusepidemian kanssa. Tilanne on pakottanut italialaissairaalat vaikeiden valintojen eteen.

Uusia tartuntoja on raportoitu torstai-iltaan mennessä yli 2 600. Kaikkiaan Italiassa on nyt todettu yli 15 100 koronavirustartuntaa.

Sairaalat ovat tupaten täynnä ja hoitotarvikkeista on pulaa. Joitakin osastoja sairaaloista on jouduttu lakkauttamaan ja niistä on tehty koronaviruspotilaille suunnattuja erityisosastoja.

Videolla Brescia Civilians sairaalassa henkilökunta kokoaa potilasvuoteita klinikan entiseen pesutupaan.  Nyt Lombarian alueella sairaalat ovat aloittaneet myös sairaalatelttojen pystyttämisen, jotta mahdollisimman monelle pystyttäisiin tarjoamaan hoitoa.


Tilanne on pakottanut lääkärit karsimaan potilaitaan näiden kunnon perusteella ja tekemään valintoja esimerkiksi siitä, kuka potilaista saa käyttöönsä hengityskoneen ja kenelle suodaan sänky.

–  Emme haluaisi joutua luokittelemaan ja erottelemaan potilaita. Mutta tiedämme, ettei erittäin heikossa kunnossa olevan potilaan keho kestäisi kaikkia niitä hoitotoimenpiteitä, joita terveen keho kestää, anestesialääkäri Luigi Riccioni kertoi äskettäin Politicolle.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Kameraone, Politico ja The New York Times 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja