Veikkausliigaseura pelastautui täpärästi syksyllä, vapaapudotus jatkuu edelleen – näin seurapomo vastaa

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari on niukkasanainen seuran alkukauden kriisistä. Veikkausliigassa täpärästi säilynyt "Kuhnurit" käy jälleen selviytymistaistelua kehnon alkukauden jälkeen.

Lahti on onnistunut voittamaan ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden ja on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Myös Suomen cupissa tuli takkiin Ykkösessä pelaavan HIFK:n pudotettua Mikko Mannilan miehistön laulukuoroon maanantai-iltana.

Mannila, 48, saapui kesken kauden Lahden päävalmentajaksi vuosi sitten. Valmentaja sai jatkaa tehtävässään, vaikka sarjapaikka säilyi vain rimaa hipoen.

Lahti kamppaili Veikkausliigan karsinnoissa TPS:n kanssa viime syksynä. Kuhnurit vältti putoamisen toisessa osaottelussa Teemu Penninkankaan lisäajan maalilla.

Mannilan valmennuskauden tilastot ovat olleet kehnot. Lahti on voittanut entisen RoPS-luotsin alaisuudessa 34 ottelustaan vain 10 Veikkausliigassa.

Lahdessa elätettiin toiveita paremmasta huomisesta, mutta nyt seura on samassa jamassa kuin viime kaudellakin.

– Emme ole tällä hetkellä tuloksellisesti siellä, missä haluamme olla (TOP 6 -sijoilla) ja eilinen cup-tappio oli iso pettymys. Meillä on ollut paljon runkomiehiä loukkaantuneena alkukauden aikana ja tämä on luonnollisesti vaikeuttanut alkukautta merkittävästi, Heikari vastasi MTV Urheilulle tekstiviestitse tiistai-iltana.

Lahti on toistaiseksi viisi pistettä perässä tavoittelemastaan sarjataulukon kuuden parhaan joukosta. Ryhmä matkustaa seuraavaksi Tampereelle Ilveksen vieraaksi lauantaina.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat