Veikkausliigan topit ja flopit: Käsittämätön putki jatkuu vaan

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaisen Veikkausliiga-kierroksen topit ja flopit.

1. HJK:n uskomaton putki

HJK on pelannut Mika Lehkosuon johdolla nyt 21 ottelua, eikä ole hävinnyt kertaakaan. Lauantaina HJK nappasi kesken eurokiireiden vakuuttavan 1-0-voiton MYPAn vieraana, vaikka "Bana" antoi pelissä huilivuoron monelle keskiviikon europelissä pelanneelle. Lehkosuon ja HJK:n putki on vaarassa katketa keskiviikkona, kun Klubi matkustaa APOEL FC:n vieraaksi.

2. Jussi Vasara

Jussi Vasara teki sunnuntaina paluun kentille 3,5 kuukauden tauon jälkeen. Vasara vaihdettiin kentälle IFK Mariehamnia vastaan toisella jaksolla ja "Jude" toi heti lisää virtaa ja varmuutta Hongan pelaamiseen. Hongan kapteenilla oli pelissä massiivinen polvituki, mutta se ei menoa haitannut. Vasaran johdolla Honka nousi pelissä tasoihin Markus Björsin liigauran ensimmäisellä osumalla.

3. Kokko liekeissä

RoPS:n Alexandr Kokko teki sunnuntaina kaksi maalia KuPS:n verkkoon ja nosti kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan. "Boris" on kärsinyt tälläkin kauden vammoista ja hyökkääjä on pelannut avauskokoonpanossa vasta 11 peliä. Kokolla on kovat puheet, mutta tällä hetkellä hän on Veikkausliigan tehokkain maalintekijä. Maalipörssin ykkösnimi Luis Solignac on tehnyt 21 pelissä yhdeksän maalia.

1. Walter Viitala

Hongan maalivahti Walter Viitala on tehnyt tällä kaudella isoja hörppäyksiä. Välillä hän menetti ykkösvahdin paikkansa Daniel Kollarille, mutta nyt Viitala on napannut paikan taas itselleen. Tiedä sitten kuinka pitkäksi aikaa, sillä sunnuntaina Viitala imuroi jälleen - Petteri Forsellin löysä kaukolaukaus painui luvattoman helposti Hongan maaliin.

2. IFK:n puolustus

IFK Mariehamn piti maalinsa puhtaana kauden kolme ensimmäistä ottelua, mutta sen jälkeen omissa on soinut vähintään kertaalleen yhtä ottelua lukuun ottamatta 19 ottelussa peräjälkeen ja IFK on eniten maaleja (41) päästänyt joukkue kuluvalla kaudella. Joukkueen puolustus ei ole paperilla huono - toki loukkaantumisetkin ovat häirinneet - mutta maarianhaminalaisten akilleen kantapäätä ei tarvitse kauaa haeskella.

3. Vaasalaisten pakka levällään

VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen taatusti haroi harmaita hiuksiaan FC Lahtea vastaan pelatun ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkue käynnisti iloisesti hyökkäyksiään, mutta kun pallo menetettiin helposti ja Lahti iski vastaan, oli VPS:n puolustusmuoto lähinnä mallia reikäjuusto. Vain heikko viimeistely jätti ottelun ratkaisun toiselle puoliskolle. Lahdelle lopulta voitto lukemin 3-1.