Veikkausliigalta uusi aluevaltaus – Suomen huippufutis laajentuu e-urheilun puolelle

2:16
Tulosruutu: Veikkausliigan avauskierroksesta maalijuhla – ennakkosuosikit vahvoja.

Suomen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga ja Telia Esports Series ovat päässeet yhteisymmärrykseen virallisen e-urheilusarjan käynnistämisestä. Uusi eFutisliiga käynnistyy syksyllä 2020.

E-urheilu on miljoonabisnes maailmalla, joka on ollut tavallistakin jyrkemmässä nosteessa koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan aikana.

Konsolilla pelattavat FIFA20, Pro Evolution Soccer 2020, NHL20 ja NBA 2K20 kuuluvat kaikki urheilupelien aateliin, minkä takia niiden ympärille ollaan järjestetty erilaisia kilpaturnauksia jo pitkän aikaa. Nyt myös Veikkausliiga on päättänyt hypätä aallonharjalle uuden eFutisliigan muodossa.

– Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjat eivät voi pitää tulevaisuuttaan itsestäänselvyytenä ja aina on tilaa innovoida sekä kehittyä. Olemme pitkään seuranneet e-urheilun kehitystä niin Suomessa kuin maailmalla ja odotamme innolla eFutisliigan alkua. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös Veikkausliigan kauden ulkopuolella, kertoo Veikkausliigan liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville-Mikko Korkka tiedotteessa.

Uutta eFutisliigaa seurataan MTV:llä, jonka e-urheilutarjonta laajentuu samalla jalkapallon puolelle. Jalkapallon huippusarjojen rinnalla nähdään nyt myös eFutisliiga, jonka viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa MTV-palvelusta ja C Moresta.

– Syksyn aikana alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Veikkausliigan joukkueita tulevat edustamaan e-urheilijat, ja eFutisliigan pelialustana toimii PlayStation. Tarkemmat yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä työn alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja