Veikkausliiga-konkarilla railakas resepti mitalisuosikin menetyksiin: "Teen sen 46 maalia, niin se on sillä sitten korvattu"

FC Inter lähtee keskiviikkona käynnistyvään Veikkausliiga-kauteen yhtenä mitalisuosikeista, vaikka viime sesongin hopearyhmä menettikin paljon hyökkäystehoja. Katseet kääntyvät 32-vuotiaaseen Timo Furuholmiin, joka tiedostaa vastuunsa, vaikka suhtautuu ruutuunsa myös sopivalla huumorilla. 

Filip Valencic: 16 osumaa, maalipörssin voitto ja valinta kauden parhaaksi pelaajaksi. 

Mika Ojala: kuusi osumaa ja tärkeä osa pelinrakentelua.

Interin hyökkäystehoista häipyi iso osa talvikaudella, kun Ojalan ja turkulaisseuran neuvottelut eivät tuottaneet tulosta ja Valencicin lainasopimus norjalaisesta Stabäkistä päättyi.  

Vastustajan boksissa häärii kuitenkin vielä tuttu Inter-kasvo, 11. kauttaan seurassa pelaava Timo Furuholm.

– Teen sen 46 (maalia), niin se on sillä sitten korvattu, Furuholm heittää huumorilla kysymykseen kasvaneesta hyökkäysvastuusta. 

Loukkaantumisista urallaan kärsinyt Furuholm on tehnyt Transfermarkt-sivuston mukaan Interille 87 maalia kaikkiaan 219 ottelussa. 

– Olen aina valmis ottamaan kykyjeni mukaan joukkuetta reppuselkään. En ole mikään maailman paras pelaaja, joten en aina siihen pysty, mutta se ei jää yrittämisestä kiinni. Tietysti toivon, että saisimme varsinkin nuoria poikia puskemaan läpi. En menetä yöuniani sen takia, että minun pitäisi vanhana ja väsyneenä vielä pystyä johonkin suurtekoihin. Annan kaikkeni, ja toivottavasti pojat ympärillä sitten seuraavat, porilaislähtöinen hyökkääjä jatkaa hymyillen. 

Furuholm ja cup-finaalipaikkansa jo varmistanut Inter pääsevät ensi kertaa tositoimiin liigassa torstaina, kun RoPS tulee turkulaisten vieraaksi. 

Mitä mieltä Furuholm on alkavan Veikkausliigan voimasuhteista? Se selviää pääkuvan Tulosruutu-jutusta. 

Lue myös:

    Uusimmat